Development Centers

Ben je op zoek naar hét flexibele middel om medewerkers snel inzicht te geven in de effectiviteit van hun gedrag en de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? En gun je ze om direct de eerste stappen te zetten in het werken hieraan? Zet dan een Development Center in.

Beteor Sjoerd Molenaar

In twee dagen veel inzichten

Deelnemers krijgen in twee dagen veel inzicht in de effectiviteit van hun gedrag en in mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. De eerste dag houden we de effectiviteit van gedrag tegen het licht: meten is weten. De tweede dag werken deelnemers aan verdieping van hun leerervaringen en hun ontwikkeling.

De opzet van het Development Center

 • Dag 1:
  Deelnemers nemen deel aan praktijksimulaties: met een professionele trainingsacteur als tegenspeler nodigen we deelnemers uit om in rollenspellen het beste van henzelf te laten zien. Deelnemers krijgen daarnaast een observatie- en feedbacktraining. Gewapend met die kennis observeren zij het gedrag van de andere deelnemers tijdens rollenspelen, evalueren zij hun prestaties en geven feedback over hun effectiviteit.
 • Dag 2:
  Deelnemers delen, onder leiding van een ervaren coach en in een kleine groep met andere deelnemers, hun leerervaringen van de eerste dag. In een individueel gesprek met de coach verdiepen deelnemers hun ervaringen en ideeën over hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Tijdens een individuele maatwerktraining onder begeleiding van een trainingsacteur oefenen zij vervolgens met nieuw gedrag.

Gamified Development Center

Naast de hierboven beschreven opzet is het ook mogelijk om een ‘Gamified Development Center’ in te zetten. Gedurende twee dagen gaan de deelnemers aan de slag met uiteenlopende, uitdagende opdrachten gericht op de effectiviteit van hun gedrag, maar dan uitgevoerd in een virtuele omgeving. Er worden simulaties ingezet die de werkelijkheid dicht benaderen. De deelnemers leren door te ervaren, te reflecteren en nieuw gedrag uit te proberen, waarbij het ook gaat om het met elkaar en van elkaar leren.

Het resultaat

Gedurende het Development Center is er tijd voor zelfreflectie, het terugkijken naar eigen (op video opgenomen) rollenspelen en het werken aan een persoonlijk ontwikkelplan. Tenslotte gaan deelnemers naar huis met een persoonlijk ontwikkelplan dat motiveert, inspireert en aanzet tot actie!

Development Center: flexibel aan te passen aan jouw wensen

Wij denken graag mee om het Development Center toe te snijden op wat jouw organisatie vraagt. Bijvoorbeeld door:
 • De inzet van eigen managers als observatoren, al dan niet samen met deelnemers of experts van Beteor.
 • De inzet van eigen coaches, samen met of als vervanging van Beteor-coaches.
 • Gebruik te maken van individuele praktijksimulaties of deze te combineren met groepsopdrachten.
 • Gebruik te maken van eigen competenties, al dan niet in combinatie met (op maat gemaakte) observatie- en evaluatieformulieren.
 • Gebruik te maken van psychometrische instrumenten ter aanvulling op gedragsobservaties (capaciteitentests en/of persoonlijkheidsonderzoek) dan wel gebruik te maken van uw eigen testmateriaal (Beteor is gecertificeerd Insights DiscoveryTM leverancier).
 • Gebruik te maken van op maat gemaakte praktijksimulaties.
 • Uitbreiding van het programma met teamontwikkelingsactiviteiten, met (maatwerk) training (denk aan leiderschap, samenwerking, communicatie, beïnvloeding, adviesvaardigheden) of met corporate programmaonderdelen.

Waarom kies je voor Beteor?

Teamwork is iets van alledag. Toch is er behoefte aan een frisse blik of inspiratie van buiten. De ervaren en pragmatische begeleiders van Beteor helpen je spiegelen en jouw mensen inspireren. Zij begeleiden al meer dan 30 jaar (management)teams met:

Start met het organiseren van teamonderhoud

Neem contact met ons op of bekijk onze diensten en branches. Voor elk vraagstuk staat er een expert voor je klaar. We helpen je graag verder.

In welke werkvelden zijn wij actief?