dr. Emile Jeuken

Adviseur & onderzoeker

Omschrijving

Als onderzoeker volg ik mijn nieuwsgierigheid en verzamel ik inzichten die ik als adviseur samen met klanten de wereld in breng. Nieuwsgierigheid en de wereld samen een beetje mooier willen maken zijn twee van mijn belangrijkste drijfveren.

Tijdens mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie en ook tijdens mijn promotietraject aan de KU Leuven heb ik mogen ervaren hoe het doen van onderzoek je wereld vergroot. Ik hoop dat gevoel in mijn werk aan anderen over te brengen want wetenschap en de wetenschappelijke methoden kunnen veel betekenen voor de maatschappij.

“Ik zie het als mijn missie om academische inzichten en methoden naar de praktijk te brengen.”

Helaas lijken de maatschappelijke wereld en de wetenschappelijke wereld in de praktijk nog behoorlijk gescheiden. Ik zie het daarom als mijn missie om academische inzichten en methoden naar de praktijk te brengen en dat is precies wat we doen door scholen en docenten te helpen met Praktijkonderzoek. We begeleiden onder andere bij het doen van onderzoek naar de eigen praktijk om vervolgens met de verzamelde inzichten het onderwijs verder te helpen.

Naast Praktijkonderzoek ben ik thuis in diverse organisatiepsychologie gerelateerde thema’s zoals en organisatieverandering en leiderschap, waar ik mij tijdens mijn promotietraject gedurende 3,5 jaar mee heb beziggehouden in de vorm van actie-onderzoek.

Ik zie onbeantwoorde vragen als kansen om nieuwe inzichten te verzamelen en help graag bij de beantwoording van dergelijke vragen. Enerzijds door zelf met goed onderbouwde antwoorden te komen, anderzijds door klanten zelf met antwoorden te laten komen door ze in staat te stellen gedegen onderzoek te doen naar hun vraagstukken. Op die manier maken we samen uw organisatie en de maatschappij een stukje mooier.

Neem contact met mij op

emile.jeuken@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900 Amsterdam (Noord-Holland) LinkedIn