Jaap Engbers

Directeur

Een Fries-Groningse Drent, zo kan ik mijzelf qua afkomst in ieder geval wel typeren. Geboren en getogen op het Friese platteland, geschiedenis gaan studeren in Groningen en daar tien jaar gewoond en vanaf 1988 wonend in Beilen (hartje Drenthe).

Van 1983 tot in 2009 werkte ik in het voortgezet onderwijs, eerst als leraar en vanaf 1988 als leidinggevende. Ik heb zo’n beetje alle functies in dat veld mogen uitoefenen: directeur, rector, voorzitter centrale directie, bestuurder. Prachtig om te doen! Tien jaar lang heb ik dat werk ook nog eens kunnen combineren met het leiden van landelijke projecten en bestuurlijk werk voor het Ministerie van OCW en met name voor de VO-raad en rechtsvoorgangers.

Rond mijn vijftigste levensjaar was de tijd rijp voor een nieuwe fase in mijn loopbaan en ben ik overgestapt naar Beteor. Ik heb de afdelingen Werving en Selectie en Interim in afgelopen jaren op- en uitgebouwd en houd mij daarnaast bezig met leiderschapsprogramma’s (o.a. de Etappe Engelberg), goed bestuur en het leiden van Beteor als totale organisatie.

Sturen door uit nodigen.

Ik wil graag het verschil maken met de organisatie waar ik voor werk. In de top spelen. Veranderingen kun je niet opleggen. “Ik kan jou niet dwingen slimmer te worden”. Ik kan wel de verleiding organiseren en ruimte geven. Dat is mijn leiderschapsopvatting.
Ik ben gedreven en heb de ambitie in de top te spelen. Dat is altijd zo geweest en zal zo blijven. Wat betekent dat, in de top spelen? Voor mij is dat werken in en voor een organisatie waar je trots op mag zijn. Waar hoogwaardige kwaliteit wordt geboden, waar het om meer gaat dan het verdienen van de boterham. Een organisatie waar klanten graag terugkomen, omdat ze gehoord en gezien zijn, waar mensen werken die net dat ene stapje extra voor je zetten.

Beteor heeft veel ambitie. De kunst is te focussen op datgene waar behoefte aan is en waar onze kwaliteit en passie ligt. Leiderschap, organisatie- en teamontwikkeling, werving en selectie, executive search, interim, assessment, governance en loopbaanbegeleiding, horen daar zeker bij.

Neem contact met mij op

jaap.engbers@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900 Beilen (Drenthe) LinkedIn