Innovatie

Innovatie in de industrie is niet gemakkelijk. Een goede innovatie realiseren is een uitdaging. En de weg van idee tot succesvolle implementatie onvoorspelbaar.

Wil je meer weten over innovaties? Of weet je al dat je wilt innoveren, maar wil je het innovatieproces graag op een professionele wijze inrichten? Of wil je weten hoe je als CEO/ bestuurder innovatie kunt managen?

In de industrie word je geconfronteerd met lastige problemen. Voor het oplossen van die problemen zijn drie soorten van innovaties mogelijk:

  1. Innovatie binnen het bestaande proces:
    Je kunt de problemen oplossen door binnen het bestaande proces één of meer aanpassingen aan te brengen.
  2. Innovatie van het proces, het product of de dienst:
    Je kunt de problemen niet oplossen binnen de bestaande kaders. Het hele proces, het hele product of de hele dienst moet je vernieuwen.
  3. Innovatie van het concept:
    Je kunt de problemen niet oplossen binnen het bestaande industrieconcept. Je moet een nieuw concept ontwikkelen.

Het is belangrijk om vooraf te onderzoeken met wat voor soort innovatie je te maken hebt en wat dat betekent voor het managen en besturen van het innovatieproces.

Ik heb het soort innovatie bepaald, wat nu?

Dan is het tijd voor de volgende stappen. Het implementeren van de innovatie, het managen van de innovatie en jouw mensen enthousiast maken voor de innovatie.

Meer weten

Wil je meer weten over hoe je de weg van idee tot succesvolle implementatie van innovatie in goede banen kunt leiden?

Neem contact op

Interesse? Bel Maarten Verkerk
phone+31 (0) 40 24 64 900

Of laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug:

Vanuit onze expertise op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.