Selectie assessment

Het selectie assessment helpt je bij het vinden van de juiste persoon voor een vacature. Het beantwoordt de vraag of iemand geschikt is voor de functie waarop hij of zij solliciteert.

We weten uit ervaring en uit onderzoek dat alleen het voeren van gesprekken in een procedure slechts een beperkte voorspellende waarde heeft. Een selectie assessment helpt om die voorspellende waarde flink te verhogen. Onze adviseurs zetten het selectie assessment daarom graag in bij werving- en selectieprocedures. Ook bij procedures in eigen beheer kan het selectie assessment ingezet worden.

Wetenschap en praktijk versterken elkaar in een selectie assessment

Bij elke mogelijke selectie- en ontwikkelvraag zorgen onze adviseurs voor een praktijkgerichte maatwerkaanpak. In een selectie assessment combineren zij informatie over de organisatie en de functie met de resultaten van het assessment zelf. De resultaten komen voort uit een interview, praktijksimulaties en resultaten van wetenschappelijk onderbouwde tests.

Door de resultaten van het selectie assessment samen te brengen met hun kennis, ervaring en inzichten uit de wetenschap komen onze adviseurs tot een advies waar jij en jouw organisatie mee verder kunnen.

Meer weten

Wil je een selectie assessment inzetten in de selectieprocedure(s) in jouw organisatie?

Neem contact op

Benieuwd hoe wij met gegevens omgaan in onze assessmentprakijk? Lees er over in ons privacybeleid.

Vragen? Bel Martijn Visser
phone+31 (0) 40 24 64 900

Vanuit onze expertise op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.