Coaching

De start in een nieuwe functie, een functioneringsprobleem, vermoeidheid, veranderingen in je vakgebied, behoefte aan een duwtje in de rug: er kan van alles zijn waar een persoonlijke coach uitkomst bij kan bieden.

Coach Diem Wolff vertelt: “Het is niet: ‘Ik heb een probleem en jij lost het op’. We gaan samen aan de slag en bouwen vanuit je eigen hulpbronnen naar oplossingen zodat je snel verder kunt”.

Coaching = samenwerking

In alles wat we bij Beteor doen, beginnen we vanuit het potentieel dat al aanwezig is. Ook bij coaching. “Als coach ben ik erg geïnteresseerd in wanneer het probleem er niet is”, vertelt Diem. “Wanneer gaat het goed, waar heb je plezier in en hoe gaan we daar meer gebruik van maken? Heel oplossingsgericht. Ik weet dat praten over problemen vaak niet helpt. Praten over ‘kleine’ stappen vooruit werkt veel beter”.

In een coachingstraject word je uitgenodigd om je eigen ervaringen, opvattingen, gewoontes en aanpak kritisch tegen het licht te houden. Al doende word je je ervan bewust hoe het effectiever kan en krijg je zicht op meer alternatieven en keuzemogelijkheden. Onze aanpak is praktisch, gericht op de toekomst en optimistisch. We hanteren daarbij het uitgangspunt dat duurzame verandering mogelijk is door jouw innerlijke motivatie, jouw eigen hulpbronnen en jouw successen uit het verleden als hefboom voor verandering in te zetten.

Het blijvende verschil

De individuele coaching van onze coaches helpt je op een prettige en zeer effectieve manier je gedachten te structureren en scherp te krijgen. Met een professionele en persoonlijke aanpak in een ontspannen sfeer helpen we je meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke kwaliteiten, interesses en valkuilen.

Deze vorm van coaching heeft als resultaat dat je je snel kunt ontwikkelen in je huidige werk, in je loopbaan of in een nieuwe baan. Daarnaast draagt het sterk bij aan de ontwikkeling van je leiderschap en effectiviteit.

Coachingstrajecten van Beteor

Ontwikkelen in een nieuwe baan

Coaching na benoeming helpt een kandidaat niet alleen snel te ontwikkelen, maar ook snel waarde toe te voegen in zijn of haar nieuwe baan. In de eerste periode van een nieuwe baan komt er immers veel op iemand af. Door direct, in de eerste 90 dagen na benoeming, te starten met een coachingstraject komt de benoemde kandidaat snel ‘op stoom’.

Coaching op functioneren

Wanneer het functioneren van een werknemer rechtstreeks ter discussie staat is onze coaching erop gericht om in nauwe samenwerking tussen werkgever en werknemer tot een oplossing te komen. De werknemer is daarbij onze cliënt, de werkgever onze opdrachtgever.

Counseling

Heb je het even moeilijk in je (werkend) leven? Dan kan een counselingstraject je helpen bij het vinden van de oplossing die voor jou werkt. Counseling richt zich wat meer dan coaching op de emotionele kant van je (werkend) leven en heeft meer dan coaching regelmatig een meer therapeutisch karakter.

Wanneer je kiest voor een counselingstraject, ben je géén patiënt, maar iemand die het tijdelijk moeilijk heeft. Onze coaches zijn benaderbaar en deze vorm van coaching is laagdrempelig. Het uiteindelijke doel is om jou te helpen bij het oplossen van of omgaan met problemen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Een coachingstraject van Beteor inzetten voor jou of een werknemer in jouw organisatie?

Neem contact op

Interesse? Bel Diem Wolff
phone+31 (0) 40 24 64 900

Vanuit onze expertise op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.