De loopbaan van de mensen in mijn organisatie

Je wilt als werkgever of HR-professional intrinsiek gemotiveerde mensen in jouw organisatie die duurzaam inzetbaar zijn. Mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn, zijn beter opgewassen tegen werkdruk, verzuimen minder en presteren beter. Medewerkers die weten hoe zij hun duurzame inzetbaarheid kunnen vergroten en op peil houden, zijn in staat om met behoud van gezondheid en welzijn effectief te functioneren.

Om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen is het belangrijk de mogelijkheid te bieden de eigen loopbaan te verkennen en na te denken over hoe ze hun toekomst vorm kunnen en willen geven.

Wat past bij de mensen in jouw organisatie: individueel of in een groep?

Het 4-daagse Horizonprogramma in een groep

In het 4-daagse Horizonprogramma zijn deelnemers onderdeel van een groep van 6 tot 8 personen. Ze gaan samen met de andere deelnemers en een coach op zoek naar hun intrinsieke motivatie als basis voor duurzame keuzes in werk en loopbaan.

Resultaat: duurzaam inzetbare medewerkers
De leerervaringen die de deelnemers op doen zetten ze om in een motiverend, inspirerend, concreet en doenlijk plan waarmee ze een duurzaam loopbaanperspectief creëren dat langdurig energie geeft. Deelnemers krijgen de tools in handen om zelf sturing en richting te geven aan hun werk en hun loopbaan.

Waarom in een groep?
Het 4-daagse Horizonprogramma vindt plaats in een groep, omdat het steun biedt. Deelnemers vinden het simpelweg heel fijn om te merken dat ze niet als enige in een bepaald schuitje zitten. We koppelen daarnaast elke deelnemer aan een andere deelnemer, zodat zij elkaar kunnen ondersteunen.

Individuele loopbaanbegeleiding

In een individueel loopbaanbegeleidingstraject onderzoeken medewerkers samen met een coach hun loopbaanmogelijkheden. De coach ondersteunt hen om na te denken over hun duurzame inzetbaarheid. Startpunt is hun dagelijkse werk en de gemaakte keuzes in de loopbaan.

Resultaat
Een duurzaam en motiverend loopbaanperspectief dat medewerkers zelf creëren en dat hen langdurig energie geeft.

Praktisch
Individuele loopbaanbegeleidingstrajecten zijn altijd maatwerk. Afhankelijk van de vraag duren de trajecten tussen de 6 en 12 sessies, van zo’n 1,5 uur per sessie. Frequentie en inhoud stemmen we samen met de medewerker af.

Duurzame inzetbaarheid: hoe geven we dat vorm in onze organisatie?

Het thema duurzame inzetbaarheid is actueel en de uitwerking in aanpak en beleid verschilt sterk per organisatie. Hoe begin je? Allereerst met een helder beeld van wat duurzame inzetbaarheid inhoudt. Vervolgens bepaal je welke interventies in jouw organisatie passend zijn om concrete stappen te kunnen zetten richting duurzame inzetbaarheid. Mogelijk kun je aansluiten bij al bestaande aanpakken of wellicht vraagt het om de ontwikkeling van nieuw beleid.

Neem contact op voor advies op maat

Wij denken natuurlijk graag mee over duurzame inzetbaarheid van medewerkers in jouw organisatie en over trajecten op maat. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op

Interesse? Bel Diem Wolff
phone+31 (0) 40 24 64 900

Of laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug:

Vanuit onze expertise op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.