Outplacement

Moet je door omstandigheden op zoek naar ander werk? Of wil je graag binnen een ander werkveld aan de slag? In een outplacementtraject ondersteunt jouw coach je bij het vinden van werk.

Tijdens zo’n outplacementtraject breng je jezelf allereerst grondig in kaart. Je stelt jouw eigen wensprofiel samen, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar ander werk. Onze coaches ondersteunen en begeleiden je daarbij. Wil je binnen jouw huidige werkveld actief blijven? Of juist niet? Het outplacementprogramma helpt je deze en andere loopbaanvragen voor jezelf te beantwoorden.

De arbeidsmarkt van vandaag

In het outplacementprogramma ondersteunen we je bij het verkennen van en communiceren met de arbeidsmarkt van vandaag. Of je nou binnen jouw huidige werkveld graag werk wilt vinden, of niet.

We helpen bijvoorbeeld bij de inzet van social media en jouw persoonlijke netwerk, dat je leert (uit)bouwen en gebruiken. Uiteraard hebben we ook oog voor de praktische kanten van jouw loopbaanoriëntatie. Denk hierbij aan zaken zoals arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en de impact voor je woonomstandigheden.

De aanpak

Jouw coach kan je helpen om tijdens gesprekken met potentiële werkgevers of interessante netwerkcontacten jezelf op een effectieve manier te presenteren door bijvoorbeeld samen gesprekken voor te voorbereiden en te oefenen. En samen een goed CV maken is natuurlijk vanzelfsprekend.

Jouw adviseur van Beteor is je vraagbaak, coach en zelfs stok achter de deur, mocht je daar behoefte aan hebben.

We begeleiden je om goed voorbereid en op een effectieve manier de arbeidsmarkt op te gaan. Daar waar je gebruik zou kunnen maken van het netwerk van Beteor zullen we ondersteunen in het leggen van contact. Maar onze begeleiding stopt daar: je zult zelf de laatste stap – het daadwerkelijk leggen van contact en het verzilveren van de kansen die zich voordoen – moeten zetten.

Meer weten

Wil je samen met ons aan de slag in een outplacementtraject?

Neem contact op

Interesse? Bel Diem Wolff
phone+31 (0) 40 24 64 900

Vanuit onze expertise op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.