Kees Blokland

Adviseur Kees Blokland

Kees Blokland. Een beproefd schoolleider en bestuurder  in voortgezet onderwijs en MBO die deze ervaring graag deelt. Begonnen als docent naast de studie Nederlandse taal- en letterkunde werd ik beleidsadviseur, eerst op het Binnenhof, later in leidinggevende posities bij OCW. Op m’n 24ste werd ik toezichthouder bij een cluster van VO scholen en  daarnaast een combinatie van MBO scholen. In de eerste helft van de jaren negentig begeleidde ik als adviseur veel reorganisaties en fusies in het MBO. Na een periode voor de Rotterdamse ROC’s te hebben gewerkt werd ik bestuurder in de regio Zwolle. Sinds 1 februari 2017 ben ik als associé verbonden aan Beteor en vooral actief in interim bestuur&management, werving&selectie en in het netwerk bestuurders MBO in opbouw.

“Wie leert, leeft.”

Mijn expertise ligt in sturing van mensen in complexe processen, waarbij eenvoudige en werkbare oplossingen voorop staan. Ik geloof in de kracht van menselijke netwerken, de “wisdom of crowds” , het verbinden van goede werkpraktijken  en dus ook in intervisie. Ik kom graag langs voor de volgende onderwerpen:

  • Interim bestuur en management
  • Het uitvoeren van werving- en  selectie-opdrachten
  • Het voorbereiden en organiseren van bijeenkomsten gericht op het leren van toezichthouders, bestuurders en (midden) managers
  • Internationaal onderwijs

Beteor staat  voor hoogwaardige dienstverlening en een hecht netwerk. Ik  leef bij de gratie van menselijke netwerken en draag graag bij aan de Beteor-kwaliteit door zorgvuldigheid te betrachten naar de mensen met wie ik werk, door waarde toe te voegen en door trouw te blijven aan m’n intuïties en uitgangspunten.

Neem contact met mij op

kees.blokland@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900 LinkedIn