Maarten Verkerk

Adviseur

Ik ben Maarten Verkerk. Bij uitstek een doener en een denker. Een bekwame fabricagemanager die baanbrekende sociale innovaties durft te implementeren. Een ervaren bestuurder die complexe zorgproblematiek weet te vertalen naar praktische oplossingen. Een hoogleraar die is gepromoveerd in technologie én in filosofie/ethiek. Een liefhebber van Marx, Nietzsche én de Bijbel. Ik ben getrouwd met Nienke, we hebben samen vier kinderen en enkele kleinkinderen. Ik houd van joggen en ben een amateur kok.

Innovatie is de rode draad in mijn leven. Ik heb veel ervaring met innovaties in de industrie en in de gezondheidszorg. Ik ben tegenwoordig actief op het gebied van innovaties in het onderwijs. Ook in innovatie zoek ik de verdieping. Uiteindelijk gaat het om zingeving: de betekenis van je eigen leven en dat van anderen.

“Idealen kun je prachtig vormgeven in innovaties.”

Ik heb onderzoek gedaan op het Natuurkundig Laboratorium van Philips. Daarna heb ik fabrieken aangestuurd in binnen- en buitenland. Ik was Raad van Bestuur van Vijverdal, een psychiatrisch ziekenhuis in Maastricht, en Raad van Bestuur van VitaValley, een innovatienetwerk in de zorg. Ik heb meer dan tien jaar filosofie en ethiek gegeven op de Technische Universiteit Eindhoven en doceer deze vakken nog steeds aan de Universiteit Maastricht.

Mijn expertise ligt op de volgende gebieden:

  • Het oplossen van complexe problemen die om onorthodoxe oplossingen vragen.
  • Het opnieuw inrichten van productieorganisaties om doorbraken in klanttevredenheid, kwaliteit en duurzaamheid te realiseren (Japanse kwaliteitstechnieken, QRM, circulariteit).
  • Het realiseren van doorbraken in de kwaliteit van de zorg in zorginstellingen.
  • Het adviseren van organisaties met betrekking tot innovatiebeleid, het methodisch ontwikkelen van innovaties en het professioneel implementeren van innovaties.
  • Het verbinden van lastige maatschappelijke, organisatorische en technologische vragen met zingeving en ethiek.

Neem contact met mij op

maarten.verkerk@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900 Limburg LinkedIn