Marianne van Rossum

Adviseur Marianne van Rossum

Omschrijving

Goed onderwijs biedt kansen voor iedereen: zowel voor leerlingen en studenten als voor de mensen die er iedere dag werken. Ik ben Marianne van Rossum en ik probeer al zo’n vijfentwintig jaar bij te dragen aan deze kansenrijkheid. In het verleden eerst door goed les te geven aan kinderen en studenten. Daarna door leiding te geven aan gepassioneerde onderwijsprofessionals. Dat deed ik zowel in het PO als in het HBO op de lerarenopleiding basisonderwijs.

Op dit moment draag ik bij aan kansen in het onderwijs door mijn werk als adviseur voor BeteoR. Dat doe ik bijvoorbeeld op het gebied van werving en selectie. Ik vind het mooi om te zorgen dat leidinggevende talenten aan de slag gaan om van betekenis te zijn op scholen en in onderwijsorganisaties. Zodat zij daar het verschil kunnen maken voor de docenten en daarmee voor hun leerlingen.

“Onderwijs zit vol met kansen.”

Daarnaast werk ik als adviseur graag mee aan modern onderwijs van goede kwaliteit. In mijn ogen is dat onderwijs waarin tegemoet gekomen wordt aan verschillen tussen leerlingen. Onderwijs  waarin iedereen de kans krijgt zijn talent te ontwikkelen. Dat doe ik bijvoorbeeld in onze trajecten rond ‘Gepersonaliseerd leren’.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door deskundigheid, enthousiasme en daadkracht. Door mijn positieve instelling zie ik eerder kansen dan problemen. Door goed in verbinding te zijn met de opdrachtgever en de onderwijsorganisatie, door  nieuwsgierig en open te luisteren, komen er  goede processen op gang!

Ik help u graag bij vragen op het gebied van:

  • Werving en Selectie
  • Onderwijskundig advies en training
  • Leiderschap

Neem contact met mij op

marianne.van.rossum@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900 Utrecht (Utrecht) LinkedIn