Carla Grootjen

Als geboren en getogen Amstelveense werd ik in mijn jeugd omgeven door cijfers. Met een vader die calculator was bij Fokker en een moeder die de hele administratie deed voor een grote bontzaak in Amsterdam en na de geboorte van haar twee dochters haar financiële en administratieve kennis op het huishouden losliet en een oudere zus die chemisch analiste werd, leek mijn toekomst voorspelt.
Echter … ik koos voor een hele andere richting, ik werd textieljuf. Dat had voor een groot gedeelte te maken met goede docenten. Eerst op de middelbare school door Rita Noordermeer, docent textiele werkvormen en op de lerarenopleiding door een kunsthistoricus, Emmy Neut-Regts. Ik ben ze dankbaar voor de kennis en de liefde voor het vak dat ze zo overtuigend uitoefenden.
Beteor Carla Grootjen
“Bij Hogeschool Holland leerde ik hoe enorm waardevol en –gewoon- leuk een coördinerende en later leidinggevende functie kon zijn.”
Na mijn studie kunstgeschiedenis en archeologie bleef ik in het onderwijs werken. Bij Hogeschool Holland leerde ik hoe enorm waardevol en –gewoon- leuk een coördinerende en later leidinggevende functie kon zijn. Vanaf die tijd en voor de volgende 30 jaar heb ik gewerkt als opleidingenmanager, lid centrale directie, inspecteur VO en voorzitter college van bestuur. In Diemen, Geleen en Gemert. Ik leerde dat resultaten, cijfers zeker zo interessant zijn. Dus toch…
In mijn vrije tijd bleef ik verbonden met kunst, cultuur en geschiedenis. Als voorzitter van de Vrienden van het Bonnefantenmuseum, als Rijksbestuurder van het Regionaal Historisch Centrum Limburg, als voorzitter van de St. Jan van Gemert, die tweejaarlijks een mooie kunstroute in Gemert organiseert. Dat zijn waardevolle activiteiten die mijn leven completer maakt.
Inmiddels ben ik eigen ondernemer. Ik adviseer bestuurders op het gebied van Governance, strategie, innovatie en, bij Beteor, ben ik betrokken bij de collegiale bestuurlijke visitatie. Ik vind de rolwisseling, van bestuurder naar adviseur een hele mooie, waardevolle ontwikkeling.
Privé ben ik verbonden met een prachtig mens en zijn er dankzij hem twee jonge mannen in mijn leven gekomen, die op hun beurt weer druk bezig zijn met leren en keuzes maken.

Expertises

Teamwork is iets van alledag. Toch is er behoefte aan een frisse blik of inspiratie van buiten. De ervaren en pragmatische begeleiders van Beteor helpen je spiegelen en jouw mensen inspireren. Zij begeleiden al meer dan 30 jaar (management)teams met:

Neem contact op

Waar heeft u behoefte aan? Wij staan klaar voor al uw vragen en opmerkingen.

Gerelateerde artikelen aan Carla