Diem Wolff

Adviseur

Mij interesseert wat mensen beweegt en hoe zij hun – werkende – leven actief vormgeven. Als arbeids- en organisatiepsycholoog heb ik me verdiept in oplossingsgerichte en cliëntgerichte coaching en counseling op een heel breed scala van vraagstukken op het vlak van werk en leven. Naast loopbaancoaching is een speciaal thema het leren omgaan met (overmatige) stress en burn-out. Als organisatie-adviseur coach ik individuen en teams, geef ik trainingen en workshops, doe ik psychologisch onderzoek en adviseer ik organisaties onder andere over de inzet en ontwikkeling van mensen.

Thuis hebben mijn echtgenote en ik onze twee volwassen kinderen inmiddels het huis uit zien gaan. We zijn honkvaste thuisblijvers en bankzitters maar ik probeer zelf toch in ieder geval mentaal in beweging te blijven door alles te lezen wat los en vast zit, te drummen in een rockband en fingerstyle blues gitaar onder de knie te krijgen. En in het verleden ben ik regelmatig van baan veranderd, om te ontdekken dat soms het gras elders echt wel groener is.

Ik nodig mensen uit om hun eigen ervaringen, opvattingen, gewoontes en aanpak kritisch tegen het licht te houden en daar soms ook smakelijk om te lachen. Samen met hen ontwikkel ik een perspectief op hoe het effectiever kan en welke alternatieven en keuzemogelijkheden er zijn. Mijn aanpak is praktisch, gericht op de toekomst en optimistisch.

Bij mijn trainingen heb ik het graag over ‘edutainment’. Met humor en relativering breng ik thema´s over het voetlicht, ook als die taai of lastig zijn. Mijn onderwerpen als trainer zijn vooral beïnvloedingsvaardigheden, persoonlijke effectieve communicatie, coaching, leiderschap en samenwerking.

“Eigenlijk hoop ik diep van binnen dat de mensen een beetje gelukkiger worden…”

Geluk op de werkvloer. Met mijn cliënten – individueel of in groepen – ga ik op zoek naar wat zij willen, wat hen motiveert en wat bij hen de energie voor ontwikkeling vrijmaakt. Ik bouw verder op wat zij zelf al weten dat goed voor hen is en op hun eigen – soms nog onvervulde of onbekende – potentieel. De eigen oplossingen die cliënten of teams bedenken staan voor mij centraal, en vaak geef ik niet meer dan een klein duwtje in de goede richting. Uiteindelijk nodig ik mensen uit om nieuwe manieren van denken en handelen uit te proberen om te ervaren wat dat oplevert.

Mijn coaching is niet radicaal. Voor mij zijn het de kleine stapjes in de goede richting die het beste ‘vastklikken’. Mijn adagium is ‘oefening baart levenskunst’ en ook bij trainingen streef ik ernaar dat leerervaringen ‘draagbaar’ zijn naar en in de dagelijkse praktijk.

 

 

Neem contact met mij op

diem.wolff@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900 Helmond (Noord-Brabant) LinkedIn