Sjoerd Molenaar

Adviseur

Mensen en organisaties zijn nooit af. Ze zijn altijd beweging. Mensen die zoeken naar manieren om beter te worden in wat ze doen of in de samenwerking met anderen dingen voor elkaar proberen te boksen. Dat fascineert mij mateloos. Hoe gaat dat dan en welke patronen zijn daarin te ontdekken?

Ik geloof ook sterk dat beweging, zowel fysiek als mentaal, een belangrijke levensvoorwaarde is voor geluk en groei. ‘Mens sana in corpore sano’ leerde ik op de sportacademie, en later in de psychologie bleek dat bewegen ook noodzakelijk  is voor een gezond brein.

Ik ben Sjoerd Molenaar, 54 jaar en wonend met mijn vriendin in het prachtige Exloo in Drenthe. Een dochter en een zoon hebben we grootgebracht die nu allebei de deur uit zijn en hun eigen weg zoeken in de wereld. Als organisatiepsycholoog probeer ik in mijn advisering samen met mijn klanten antwoorden te vinden op vragen als ‘wat beweegt jou en anderen nou eigenlijk?’ en ‘waar beweegt dat dan allemaal heen?’ Is dat effectief en worden mensen daar dan ook een beetje gelukkiger van?

Begonnen als adviseur bij Psychotechniek (later SHL) waar ik de fijne kneepjes van de psychometrie leerde en me vooral met assessment en development bezig hield. Nu als adviseur bij Beteor vormt dat nog steeds een deel van mijn werk, naast organisatieontwikkeling en leiderschapsprogramma’s. Bij voorkeur wandelend in een bos of op een berg.

In mijn advisering, trainingen, workshops en coaching werk ik graag progressiegericht. Kleine stapjes voorwaarts, werkend vanuit ‘wat er al wél  is’ met een sterk geloof in de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling van mens en organisatie.

Maar als het even kan ben ik zelf in beweging: fietsen, tennissen en skiën, liefst met een gids buiten de gebaande paden.

“Ik beweeg graag een eindje met je mee!”

Neem contact met mij op

sjoerd.molenaar@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900 Exloo (Drenthe) LinkedIn