Snel ontwikkelen in een nieuwe baan is voor zowel kandidaat als opdrachtgever van belang. Coaching na benoeming helpt een kandidaat niet alleen snel te ontwikkelen, maar ook snel waarde toe te voegen in een nieuwe baan.

In de eerste periode van een nieuwe baan komt er immers veel op iemand af. Door direct, in de eerste 90 dagen na benoeming, te starten met een coachingstraject komt de benoemde kandidaat snel ‘op stoom’. Zowel in de organisatie als in zijn of haar nieuwe rol. Het coachingstraject ‘de eerste 90 dagen van de leidinggevende’ is hier speciaal voor ontwikkeld.

‘Op stoom’ komen in de organisatie

Het proces van werving en selectie is voor alle partijen pas écht geslaagd wanneer de kandidaat na benoeming snel ‘op stoom’ komt in de onderwijsorganisatie. De leiding van de schoolorganisatie doet ertoe. Het levert dan ook veel op als de leidinggevende snel waarde kan toevoegen. Daartoe is het voor zowel kandidaat als organisatie van belang dat de kandidaat snel ontwikkelt in de nieuwe baan. Hij of zij moet daarnaast snel geïnformeerd en ingewerkt raken en de cultuur en structuren van de organisatie leren kennen.

Om de kans op succes te vergroten bieden wij voor benoemde kandidaten het loopbaanbegeleidingstraject ‘de eerste 90 dagen van de leidinggevende’ aan. Dit traject start met een intakegesprek, gevolgd door drie individuele coaching gesprekken tussen kandidaat en adviseur.

De belangrijkste mijlpalen in een nieuwe functie

Snel waarde toevoegen in de nieuwe baan

Het doel van dit loopbaanbegeleidingstraject is om de benoemde kandidaat op een gestructureerde en planmatige manier in staat te stellen binnen drie maanden zijn of haar weg in de schoolorganisatie te vinden. Het helpt de kandidaat snel te ontwikkelen in de nieuwe baan en daarnaast de juiste prioriteiten te stellen en te bouwen aan effectieve samenwerkingsrelaties.

Thema’s die de revue passeren zijn onder meer:

  • Het creëren van focus en scherper bewustzijn omtrent de nieuwe rol, accenten en opdrachten daarin en de eigen competenties
  • Stakeholder-management
  • Het managen van verwachtingen (onder andere richting alle belanghebbenden)
  • Het leren kennen van de organisatiecultuur
  • Prioriteitsthema’s en mogelijke acties
  • Effectieve manieren om diverse aspecten van de organisatie snel te leren kennen
  • Het opstarten van de samenwerking met het eigen team

Begeleiding en coaching

Adviseur Diem Wolff begeleidt het coachingstraject ‘De eerste 90 dagen van de leidinggevende’. Diem is zeer ervaren in het coachen van individuen en teams bij vragen rondom persoonlijke effectiviteit, leiderschap, functioneren en loopbaan. Diem is opgeleid als arbeids- en organisatiepsycholoog, als counselor en coach. Hij heeft ervaring in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zakelijke dienstverlening.

Wil je dit loopbaanbegeleidingstraject inzetten bij de start van een nieuwe leidinggevende in jouw organisatie?

Neem contact op

Vragen? Bel Diem Wolff
phone+31 (0) 40 24 64 900

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom Beteor?

  • Omdat het proces van werving en selectie pas écht geslaagd is wanneer de kandidaat na benoeming snel 'op stoom' komt in de onderwijsorganisatie.
  • Om een kandidaat te helpen snel waarde toe te voegen in een nieuwe baan.