Mensen enthousiast maken voor innovaties

Hoe zorg je ervoor dat je mensen enthousiast worden en blijven om jouw organisatiedoelstellingen te realiseren? Anders gezegd: Hoe kun je de benodigde energie organiseren voor het implementeren?

Organisaties bestaan uit mensen. Mensen die elkaar continu beïnvloeden vanuit hun eigen overtuigingen, drijfveren en motieven. Bij het implementeren van innovaties is het belangrijk dat iedereen betrokken en gemotiveerd is om samen met jou te innoveren. Daarvoor moet je de benodigde energie voor het implementeren goed organiseren. Dat gaat om een verandering van denken en doen.

Dat betekent, samen ontdekken waarom je een innovatie moet implementeren, samen een beeld ontwikkelen hoe je als organisatie het beste kunt implementeren en samen gerichte activiteiten uitvoeren om de implementatie op een soepele wijze te laten verlopen.

Veranderen op drie niveaus

Bij een efficiënte implementatie van innovatie vinden er op drie niveaus van jouw organisatie veranderingen plaats:

  • Veranderen op individueel niveau.
  • Veranderen op groepsniveau.
  • Veranderen in de stijl van leidinggeven.

Bij de begeleiding van implementatieprocessen hebben onze adviseurs oog voor de dynamiek van de veranderingen op verschillende niveaus en de interactie daartussen.

Meer weten

Hulp nodig bij het enthousiast maken van jouw medewerkers voor innovaties?

Neem contact op

Vragen? Bel Maarten Verkerk
phone+31 (0) 40 24 64 900

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.