Voor interim-managers

Ben je interim-manager in het onderwijs en wil je je als interimmer verbinden aan BeteoR?

Dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen. Randvoorwaarde voor onze interim-managers in het onderwijs is het bezitten van ruime ervaring in het leiding geven binnen de onderwijssector.

Ben je leidinggevende in het onderwijs met ruime ervaring en heb je de keuze gemaakt om te starten als interim-manager? Bekijk dan eens de Basis Opleiding Interim-Management.
De eerste selectie vindt plaats in een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs. Zij bepalen samen met jou je profiel op basis van persoonlijkheid, communicatieve kwaliteiten, leiderschapsstijl, relevante ervaring, competenties en referenties.

De opdracht

Als er een aanvraag binnenkomt die past bij jouw interim-profiel nemen we contact met je op. Als een opdrachtgever je vervolgens selecteert voor een functie stellen we samen met jou en de opdrachtgever een overeenkomst op. Daarin omschrijven we onder andere de uit te voeren opdracht. Het contract van BeteoR voor de interim-manager is door de Belastingdienst goedgekeurd.

De schaduwmanager

Wij zorgen bij iedere interim-opdracht die je uitvoert voor een schaduwmanager. De schaduwmanager is een senior adviseur of associé van BeteoR. Hij of zij heeft ruime bestuurlijke en/of leidinggevende ervaring. De schaduwmanager is jouw sparringpartner tijdens het uitvoeren van de opdracht en tevens contactpersoon namens BeteoR richting de opdrachtgever.

Lees in deze blog meer over de rol van de schaduwmanager.

Starten als interim-manager namens BeteoR

Ben je interim-manager met ruime leidinggevende ervaring in het onderwijs? Schrijf je dan in als interimmer, of neem deel aan de Basis Opleiding Interim-Management als je wilt ontdekken welke opdrachten bij je passen en in welke situaties je het meest effectief bent in een onderwijsorganisatie.

Schrijf je in als interim-manager

Vragen? Bel Kees Blokland
phone+31 (0) 40 24 64 900

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom BeteoR?

  • Een zorgvuldig samengestelde pool van interimmers.
  • Bij iedere interim-opdracht een sparringpartner in de vorm van een schaduwmanager.