De opzet van de Beteor Interim-Community

Beteor Interim-Community

Professionele ontmoetingen voor interim-managers

Soms is het uitvoeren van een interim-opdracht een eenzaam bestaan. Behalve de regelmatige contacten met de schaduw-interimmer, zijn er geen collega’s met wie je even van gedachten kunt wisselen over een aanpak of een ervaring. Stoom afblazen is er niet bij. In de Beteor Interim-Community organiseren we ontmoetingen (fysiek en digitaal) waarin er wel collegiaal contact mogelijk is.
Net als bij BIG registratie in de gezondheidszorg is het een “conditio sine qua non” voor interim-professional om je vakgebied bij te houden. Daarmee blijf je aantrekkelijk voor opdrachtgevers en voor een interim-organisatie zoals Beteor.

Wat houdt de Community in?
Een professionele leergemeenschap.
Een permanent digitaal kennisplatform (in Moodle, wordt ontwikkeld) recent onderzoek, readers.
Maandelijkse live netwerkbijeenkomsten (op drie niveaus beginnend, ervaren en top).
Maandelijks masterclasses en workshops.
Halfjaarlijkse seminars.

De bijeenkomsten worden vanuit Beteor georganiseerd en worden tegen kostprijs aangeboden. Het doel is kwaliteitsverbetering van en kennisdeling tussen interimmers.

Lidmaatschap niet vrijblijvend

Alumni van de Interim Intro, de Expertmodules in de Community  en interimmers die verschillende opdrachten hebben uitgevoerd samen met Beteor, maken deel uit van de Community. In de Community blijf je leren en ontwikkelen in je vakgebied. Je ontmoet collega’s en je scherpt daardoor je inzichten.

De Community werkt alleen wanneer deelnemers een actieve rol vervullen. In de Community haal je interim-ervaring op en breng je eigen ervaringen in.

Iedere interim-manager die Community-lid is, heeft een interessant portfolio of in ieder geval de Interim-Selector doorlopen (eenmalig €625,- ex. btw).

Het jaarlijks deelnemen aan één of meer workshops en masterclasses, seminars, netwerkbijeenkomsten, mogelijkheden van coaching en/of schaduwmanagement bij eigen opdrachten of het gebruikmaken van de kennisbank, wordt alleen in rekening gebracht indien gebruik wordt gemaakt van één van de diensten. Een ELO gaat deze Community helpen, ook als werkvorm-light. Er is geen deelname-fee. Wel is er de verwachting van een stevig professioneel commitment. Als er gedurende drie jaar niet deelgenomen wordt aan activiteiten in de Community, dan is je lidmaatschap niet meer vanzelfsprekend en volgt uitschrijving.

Voorafgaand aan toetreden tot de Community en deelname aan de Community is er altijd een intake-gesprek. Een belangrijke vraag daarbij is: hoe houd je tot nu toe je vak bij? Voortgaande professionalisering is een belangrijk punt uit de beroepscode van de Raad voor het Interim Management, waarbij Beteor is aangesloten.

De rol van Beteor in de Community is die van kennismakelaar, facilitator en organisator. De deelnemer aan de Community krijgt een actieve rol. Je bent verantwoordelijk voor het eigen collegiaal leren. Deelnemers die alleen halen of alleen brengen zijn niet gewenst. De balans is hier van belang.

De Community is er voor verschillende doelgroepen

Startende interimmers (eerste of tweede opdracht)
In aansluiting op de Basis opleiding inetrim-management

 • Netwerkbijeenkomsten voor startende interimmers.
 • Leernetwerk startende (0-2 jaar ervaring) interimmers.

Ervaren interimmers (twee tot drie succesvol afgeronde opdrachten)

 • Netwerkbijeenkomsten.
 • Workshops en Mastersclasses.

Interimmers in het topsegment

 • Netwerkbijeenkomsten aansluitend op de Expert-modules in de Community, of in aansluiting op 3 succesvol uitgevoerde zeer complexe interim-opdrachten.
 • Workshops en Mastersclasses.

Duidelijke adressering van activiteiten voor de diverse doelgroepen voorkomt teleurstellingen en sluit beter aan bij verwachtingen.


Schrijf je in als interim-manager!

Hoe onderhouden we gezamenlijk de Community?

Naast een actieve houding van de deelnemers zal Beteor zich inspannen om de Community levend en levendig te houden. Goede communicatie is hier de sleutel.

Indicatie van kosten van deelname aan activiteiten in de Community

 • Fysiek seminar op locatie (16.00 – 19.30 uur) halfjaarlijks: € 100,- ex. btw per deelnemer.
 • Workshop of masterclass met docent/inleider op locatie circa € 800,- ex. btw per dag.
 • Netwerkbijeenkomsten: bijdrage vast te stellen door de groep, met een open begroting van de begeleiding.
 • Individuele coaching: op uurbasis, door senior adviseur.

Nieuwsgierig geworden?

Meld je dan aan voor een telefonisch intake-gesprek via kees.blokand@beteor.nl
Heb je in de periode 2019-heden één of meer interim-opdrachten met Beteor uitgevoerd, ben je alumnus van de Basis opleiding interim-management of heb je je aangemeld voor de Expert-modules, dan volstaat aanmelding voor de Community via een mail naar kees.blokland@beteor.nl

Planning Beteor Interim-Community
Seminars in mei/juni 2021 en november 2021.
Workshops maandelijks vanaf april/mei 2021.
Masterclasses op aanvraag.
Individuele coaching op aanvraag.
Netwerkbijeenkomsten: aansluitend op de afronding van de Basis opleiding interim-management voorjaar 2021 of de Expert-modules die in juni 2021 starten.

Neem contact op

Interesse? Bel Kees Blokland
phone+31 (0) 40 24 64 900
Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom Beteor?

 • Grondige kennis van het interim-vak, een groeiende community van ervaren interim-managers en een stevige voet aan de grond in het onderwijs.