Onderzoek

Onderzoek helpt bij het maken van onderbouwde keuzes voor jouw onderwijsorganisatie, de reductie van onzekerheden en de professionalisering van medewerkers. Leg je vraagstuk aan ons voor.

In onze manier van onderzoeken stellen we veel vragen over de organisatiedoelen in relatie tot het onderzoeksonderwerp. Dat is het meest effectief wanneer de organisatie nauw betrokken is bij het onderzoeksproces.

Ons onderzoek is altijd maatwerk, van onderzoeksvorm tot onderwerp.

Onderzoeksmogelijkheden

Typen onderzoek waar je aan kunt denken zijn:

  1. Praktijkonderzoek: het middel om op een gefundeerde manier inzichten te verzamelen en onderwijs verder te helpen.
  2. Imago-onderzoek: kampt jouw school met teruglopende leerlingaantallen? Een imago-onderzoek geeft meer zicht op de oorzaken van de teruglopende leerlingaantallen en handvatten om de instroom te vergroten.
  3. Onderwijsvernieuwing en professionalisering van docenten: onderwijsvernieuwing is een taak die bij docenten hoort. Het is onderdeel van de professionalisering van docenten.
  4. Leerlingprognose en scenario’s: de leerlingprognose is het beginpunt voor het opstellen van een begroting voor de komende jaren. Wij begrijpen waarom, want de leerlingenaantallen zijn de basis voor de financiering.
  5. De BEREIKdiagnose: voor besturen in het onderwijs die de dieptewerking van hun eigen aanpak – bij wijze van bestuurlijke zelfevaluatie – willen onderzoeken samen met mensen uit de onderwijsorganisatie.

Onze adviseurs en onderzoekers koppelen inzichten uit wetenschappelijk onderzoek aan ervaringen uit de praktijk. “1+1=3: het geheel is meer dan de som der delen”. Die synergie zetten we in voor evidence-based beleidsontwikkeling in jouw praktijk. De concrete, praktijkgerichte adviezen zijn kenmerkend voor onze manier van werken.

Benieuwd wat BeteoR op onderzoeksgebied voor jou kan betekenen?

Neem contact op

 

 

Vragen? Bel dr. Emile Jeuken!

Vanuit onze expertise op het gebied van werving & selectie, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanverkenning, organisatieontwikkeling én onderzoek, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.

phone+31 (0) 40 24 64 900

Waarom BeteoR?

  • Concrete, praktijkgerichte adviezen zijn kenmerkend voor ons onderzoek.
  • Wij koppelen inzichten uit wetenschappelijk onderzoek aan ervaringen uit de praktijk.
  • Praktijkgericht onderzoek dat bijdraagt aan de professionele ontwikkeling van medewerker én organisatie.