Assessments

Assessments in het onderwijs: omdat de klik tussen persoon, functie en organisatie essentieel is om resultaten met mensen te bereiken.

Hoe vind je geschikte mensen? En hoe zorg je ervoor dat ze nóg beter worden in wat ze doen? Wanneer mensen hun werk met plezier doen, wanneer zij zich in hun werk ontwikkelen en gezamenlijk de onderwijsorganisatie vooruit helpen is de basis voor succes gelegd.

Voor zowel organisatie als persoon is het van belang dat de juiste persoon op de juiste plek zit. Dat geldt voor iedereen in de organisatie.

Assessments in het onderwijs helpen bij:

  1. Het vinden van geschikte mensen, van docent tot schoolleider tot toezichthouder.
  2. Het ontdekken van het potentieel in mensen.
  3. Het beantwoorden van de vraag of medewerkers nog op de juiste plek zitten.

Voor het vinden van geschikte mensen zetten we het selectie assessment in. Het selectie assessment beantwoordt de vraag of iemand geschikt is voor de functie waarop hij of zij solliciteert. Voor het ontdekken van het potentieel in mensen en het beantwoorden van de vraag of medewerkers nog op de juiste plek zitten zetten we het ontwikkelassessment in.

Verbetering van search, selectie en ontwikkeling

Onze adviseurs ondersteunen jouw onderwijsorganisatie bij het verbeteren van de search, werving, selectie en ontwikkeling. Hierbij zetten zij bijvoorbeeld door BeteoR ontwikkelde tools zoals de LeiderschapSelector© en de DocentenSelector© in.

  • LeiderschapSelector: online assessment dat bijdraagt aan het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor leidinggevende functies in het onderwijs.
  • DocentenSelector: online tool dat het selectieproces van docenten optimaliseert.

Een praktijkgerichte maatwerkaanpak

Bij elke mogelijke selectie- en ontwikkelvraag zorgen we voor een praktijkgerichte maatwerkaanpak. De verkregen informatie over de organisatie en de functie combineren we met de resultaten van het assessment. De resultaten van het assessment komen voort uit gesprekken, praktijksimulaties en resultaten van wetenschappelijk onderbouwde tests.

Onze adviseurs brengen hun kennis, ervaring en wetenschappelijke inzichten samen in een advies waarmee opdrachtgever én kandidaat verder kan.

Op locatie, bij ons, online

Alle assessments kunnen online, op locatie of op ons kantoor in Eindhoven plaatsvinden. De assessments verrichten we volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Assessments inzetten in de selectieprocedure voor jouw organisatie of voor de ontwikkeling van jouw medewerkers?

Vraag een offerte op

Benieuwd hoe wij met gegevens omgaan in onze assessmentprakijk? Lees er over in ons privacybeleid.

Vragen? Bel Martijn Visser!

Vanuit onze expertise op het gebied van werving & selectie, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.

phone+31 (0) 40 24 64 900

Waarom BeteoR?

  • Een praktijkgerichte maatwerkaanpak.
  • Verbetering van search, selectie en ontwikkeling.
  • Een advies waarmee opdrachtgever én kandidaat verder kan.