Workshop: versterk je veerkracht

Hol je vaak achter de feiten aan? Vraag je jezelf wel eens af hoe je de werkdruk de baas kunt blijven? Ben je vaak moe van je werk of vind je het een hele toer om werk en privé met elkaar in balans te houden? Heb je regelmatig bijna je hele weekeinde nodig om bij te komen van je werk of begin je soms al moe aan je werkweek?

Dan is de kans groot dat je te weinig herstelt van de eisen die je (werk)leven aan je stelt. Je bent nog niet overspannen, maar het is tijd om in te grijpen. Zodat je gezond kunt blijven doen wat belangrijk is in je leven en de onvermijdelijke stress het hoofd kunt bieden.

Versterk je veerkracht

Deze tweedaagse workshop is daar helemaal op gericht. Je krijgt letterlijk en figuurlijk de ruimte. Het centrale thema is steeds: stress is normaal, maar je moet er wel goed van kunnen herstellen.

Dag 1

Deze dag staat in het teken van kennismaking, ontspanning en reflectie. Op de Beteor-zeilboot, met de wind in je haar en een prachtig uitzicht sta je in een groep van maximaal zes personen stil bij de stress in jouw leven. Je stelt vast waar en hoe stress in jouw leven een rol speelt en je krijgt up-to-date inzichten in hoe stress werkt. Je deelt je ervaringen in een klein groepje en je gaat na een gezonde maaltijd en na de avondspits naar huis met een ‘oplet-opdracht’.

Dag 2

Tijdens deze dag staan we stil bij de ‘EHBO voor stress’. Je staat stil bij de prioriteiten in jouw leven en krijgt concrete oefeningen en tips om zowel fysiek, emotioneel als mentaal beter om te leren gaan met stress. Je gaat naar huis met een concreet persoonlijk plan dat helemaal past bij jouw leven zodat je de onvermijdelijke stress in jouw leven beter het hoofd kunt bieden.

Locaties en praktische zaken

Dag 1

Voor dag 1 reis je naar de ‘Flevo Marina’ jachthaven in Lelystad. Daar ontmoeten we elkaar vanaf 10:00 in het drijvende kantoor van ‘Team Heiner’ en we starten met de kennismaking om 10:30. Hoe de rest van de dag er precies uit komt te zien laten we ter plekke afhangen van het weer. We streven ernaar om tenminste één zeiltocht te maken. Je krijgt de gelegenheid om iets over zeilen te leren en samen met de andere deelnemers bestuur je de Beteor-boot. De kapitein van de boot is de coach van Team Heiner: een zeer ervaren en gecertificeerd wedstrijdzeiler. Je vaart dus onder deskundige en stressbestendige begeleiding.

Zeilen is veilig, ook bij ruw weer. Van een beetje wind of regen zijn we niet onder de indruk. Mocht het weer onverwacht ècht bar en boos zijn doen we het programma aan de wal. Je krijgt professionele en warme zeilkleding te leen, inclusief laarzen en handschoenen. Uiteraard draag je aan boord steeds een reddingsvest. Afhankelijk van het weer is het raadzaam om zelf ook warme kleding mee te nemen.

Er wordt gezorgd voor wat te drinken en een snack aan boord. In de middag lunchen we samen. De dag eindigt om 16:30 uur en je gaat naar huis met wat ‘food for thought’.

Dag 2

De tweede dag brengen we door op het erf van een oude en comfortabele Brabantse boerderij in Boxtel. Midden in het groen op het Brabantse platteland heb je de gelegenheid om te reflecteren op jezelf. Je krijgt inzichten, je doet praktische oefeningen en je gaat met nieuwe energie en tips naar huis. Als het weer het toelaat gaan we ook naar buiten.

Wanneer de groep overwegend bestaat uit deelnemers afkomstig uit het noorden van het land, vindt dag 2 plaats bij Team Heiner in Lelystad.

De dag start met een inloop vanaf 10:00 uur. Om 10:30 gaan we van start. Er wordt gezorgd voor wat te drinken en we lunchen samen. Ook deze dag eindigt om 16:30 uur.

De begeleiders: Diem Wolff en Mandy Mulder

Binnen Beteor is Diem Wolff de specialist op het gebied van stress, overspannenheid en burn-out. Hij is als stresscoach opgeleid bij CSR Centrum. Hij combineert de CSR methode met cliëntgerichte counseling en oplossingsgerichte coaching. Diem is arbeids- en organisatiepsycholoog.

Binnen Team Heiner is Mandy Mulder een van de ervaren coaches. Mandy is wedstrijdzeiler, voormalig topsporter en olympisch medaillewinnaar. Ook Mandy is arbeids- en organisatiepsycholoog.

Als voormalig topsporter weet Mandy alles van stress en optimaal presteren. Lees hier haar blog!

Praktische informatie

Het programma

Dag 1 staat in het teken van kennismaken met de thema’s stress en herstel, uitwaaien op het IJsselmeer, en individuele reflectie. Inloop vanaf 10:00, start van het programma om 10:30 uur. De eindtijd is 16:30 uur.

Dag 2 staat in het teken van ‘EHBO bij stress’. Je ontvangt tips om langs een aantal invalshoeken praktische gewoontes aan te leren die je helpen bij het bewaken van de balans tussen inspanning en herstel. Inloop vanaf 10:00, start van het programma om 10:30 uur. De eindtijd is 16:30 uur.

De groep

De groep telt maximaal 6 deelnemers, één begeleider en de schipper van Team Heiner, die de Beteor-boot zal varen.

Datum workshop

Dit jaar wordt deze workshop vier keer georganiseerd. De data zijn:

26 mei (dag 1) en 9 juni (dag 2).
16 juni (dag 1) en 23 juni (dag 2).
22 sep (dag 1) en 29 sep (dag 2).
27 okt (dag 1) en 3 nov (dag 2).

Locatie workshop

Voor de eerste dag: Lelystad, de ‘Flevo Marina’ jachthaven: Team Heiner. Voor de tweede dag: Boxtel, de ‘Hof van Vijfeijken’. Wanneer de groep overwegend bestaat uit deelnemers afkomstig uit het Noorden van het land, vindt dag 2 plaats bij Team Heiner in Lelystad.

Investering

De workshop ‘versterk je veerkracht’ vraagt een investering van € 1.225,– per deelnemer. Dit bedrag is exclusief BTW.

Wil jij meer grip krijgen op de stress in je leven en een betere balans vinden tussen inspanning en herstel? Schrijf je dan in.

Schrijf je in voor ‘versterk je veerkracht’

Vragen? Bel Diem Wolff
phone+31 (0) 40 24 64 900

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.