De loopbaan van de mensen in mijn organisatie

Je wilt als werkgever of HR-professional intrinsiek gemotiveerde mensen in jouw school die duurzaam inzetbaar zijn. Mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn, zijn beter opgewassen tegen werkdruk, verzuimen minder en presteren beter. Medewerkers die weten hoe zij hun duurzame inzetbaarheid kunnen vergroten en op peil houden, zijn in staat om met behoud van gezondheid en welzijn effectief te functioneren.

Om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen is het belangrijk de mogelijkheid te bieden de eigen loopbaan te verkennen en na te denken over hoe ze hun toekomst vorm kunnen en willen geven.

Duurzame inzetbaarheid: hoe geven we dat vorm in onze organisatie?

Het thema duurzame inzetbaarheid is actueel en de uitwerking in aanpak en beleid verschilt sterk per organisatie.

Hoe begin je? Allereerst met een helder beeld van wat duurzame inzetbaarheid inhoudt. Vervolgens bepaal je welke interventies in jouw organisatie passend zijn om concrete stappen te kunnen zetten richting duurzame inzetbaarheid. Mogelijk kun je aansluiten bij al bestaande aanpakken of wellicht vraagt het om de ontwikkeling van nieuw beleid.

Wat past bij de mensen in jouw organisatie: individueel of in een groep?

De loopbaan verkennen kan op allerlei manieren. Onze ervaring is dat mensen het fijn vinden om te ervaren dat ze niet als enige in een bepaald schuitje zitten. Daarom hebben wij het 4-daagse Horizonprogramma voor groepen ontwikkeld.
Meer over het 4-daagse Horizonprogramma in een groep >

Soms past individuele begeleiding beter. Bijvoorbeeld als er meer “aan de hand” is, omdat iemand bijvoorbeeld veel werkdruk ervaart, maar ook omdat iemand simpelweg liever individueel aan de slag wil.
Meer over individuele loopbaanbegeleiding > 

Neem contact op voor advies op maat

Wij denken natuurlijk graag mee over duurzame inzetbaarheid van medewerkers in jouw organisatie en over trajecten op maat. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op

Vragen? Bel Diem Wolff
phone+31 (0) 40 24 64 900

Of laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug:

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.