Outplacement

Werk je in het onderwijs en moet je door omstandigheden op zoek naar ander werk? Of werk je (nog) niet in het onderwijs en wil je wel graag binnen het werkveld aan de slag? In een outplacementtraject voor het onderwijs ondersteunt jouw coach je bij het vinden van werk.

Tijdens zo’n outplacementtraject breng je jezelf allereerst grondig in kaart. Je stelt jouw eigen wensprofiel samen, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar ander werk. Onze coaches ondersteunen en begeleiden je daarbij. Wil je binnen het werkveld van het onderwijs actief blijven of worden? Of juist niet? Het outplacementprogramma helpt je deze en andere loopbaanvragen voor jezelf te beantwoorden.

De arbeidsmarkt van vandaag

In het outplacementprogramma ondersteunen we je bij het verkennen van en communiceren met de arbeidsmarkt van vandaag. Of je nou binnen het werkveld van het onderwijs graag werk wilt vinden, of niet.

We helpen bijvoorbeeld bij de inzet van social media en jouw persoonlijke netwerk, dat je leert (uit)bouwen en gebruiken. Uiteraard hebben we ook oog voor de praktische kanten van jouw loopbaanoriëntatie. Denk hierbij aan zaken zoals arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en de impact voor je woonomstandigheden.

De aanpak

Jouw coach kan je helpen om tijdens gesprekken met potentiële werkgevers of interessante netwerkcontacten jezelf op een effectieve manier te presenteren door bijvoorbeeld samen gesprekken voor te voorbereiden en te oefenen. En samen een goed CV maken is natuurlijk vanzelfsprekend.

Jouw adviseur van Beteor is je vraagbaak, coach en zelfs stok achter de deur, mocht je daar behoefte aan hebben.

We begeleiden je om goed voorbereid en op een effectieve manier de arbeidsmarkt op te gaan. Daar waar je gebruik zou kunnen maken van het onderwijsnetwerk van Beteor zullen we ondersteunen in het leggen van contact. Als je graag binnen het onderwijs werk wilt vinden behoort het zelfs tot de mogelijkheden een complete sollicitatiesimulatie te ondergaan.

Maar onze begeleiding stopt daar: je zult zelf de laatste stap – het daadwerkelijk leggen van contact en het verzilveren van de kansen die zich voordoen – moeten zetten.

Wil je samen met ons aan de slag in een outplacementtraject voor het onderwijs?

Neem contact op

Interesse? Bel Diem Wolff
phone+31 (0) 40 24 64 900
Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom Beteor?

  • Voor ondersteuning bij het verkennen van en communiceren met de arbeidsmarkt.
  • Voor hulp bij het maken van een goed CV.
  • Zodat je goed voorbereid en op een effectieve manier de arbeidsmarkt op gaat.
  • Voor ondersteuning bij het vinden van werk zowel binnen het onderwijs, als daarbuiten.