Uw werkleven stelt eisen aan uw kennis en vaardigheden.

Soms bent u zelf toe aan nieuwe kennis of wilt u slagvaardiger worden in specifieke situaties. Soms zorgt een verandering in uw organisatie ervoor dat medewerkers hun kennis of vaardigheden verder moeten ontwikkelen.

Niemand is hetzelfde – en organisaties zijn net zo uniek. Maatwerktrainingen zijn daarom onze norm. En dat is zowel mogelijk voor individuen als voor groepen.

Maatwerktrainingen voor groepen: ‘medewerker gestuurd leren’

Want training is het meest effectief als mensen gemotiveerd zijn. Een training op maat kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij veranderprocessen in organisaties of, op kleinere schaal, in teams om gedragsverandering te stimuleren.

Voorbeelden van deze trainingen zijn Development Centers, feedbacktrainingen of een training over verandermanagement.

Maatwerktrainingen voor individuen: coachingstrajecten

Onderdeel van een individueel coachingstraject kan bijvoorbeeld het naspelen van uitdagende werksituaties met een trainingsacteur zijn. Door vervolgens video-opnames te bekijken en daarop te reflecteren leren mensen leren zo hun eigen gedrag beter in te zetten.

“Reflectie, begrip, constructieve feedback: daarmee zetten deelnemers in korte tijd flinke stappen voorwaarts.”

Benieuwd welke trainingsvorm bij jouw vraagstuk past?

Neem contact op met onze adviseurs.

 

Vragen? Bel Martijn Visser!

Vanuit onze expertise op het gebied van werving & selectie, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanbegeleiding, organisatieontwikkeling én onderzoek, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.

phone+31 (0) 40 24 64 900

Waarom BeteoR?

  • Voor maatwerktraining voor groepen én individuen.
  • Voor ondersteuning bij veranderprocessen of gedragsverandering.