Bekijk onze onderwijs vacatures

 

Ben jij een onderwijsprofessional, heb je een passend profiel en interesse in een openstaande vacature? Solliciteer dan via de ‘solliciteer direct’-knop onderaan de betreffende vacature.

Hoe het sollicitatieproces er voor jou als kandidaat uitziet wanneer je solliciteert op een openstaande vacature via BeteoR? Dat lees je hieronder.

1. Sollicitatie-en searchfase/verkennend gesprek

Heb je gesolliciteerd? Dan kun je in deze fase opgeroepen worden voor een verkennend gesprek met een adviseur van BeteoR. Een andere mogelijkheid in deze fase is het voeren van een verkennend gesprek alvorens je besluit te solliciteren. Dit gesprek kan op jouw initiatief, maar ook op initiatief van de adviseur tot stand zijn gekomen.

2. Voorstellen aan opdrachtgever

Op basis van het functieprofiel, de gevoerde gesprekken in de searchfase en de cv’s/brieven van de kandidaten selecteert de adviseur die de procedure begeleidt een aantal kandidaten. Hieruit volgt een selectie van kandidaten die hij of zij aan de opdrachtgever presenteert.

3. Voorselectiegesprekken

De opdrachtgever selecteert daarna kandidaten voor een voorselectiegesprek. En vervolgens worden kandidaten geselecteerd voor een gesprek met een ingestelde benoemings(advies)commissie.

4. Online assessment (LeiderschapSelector)

De geselecteerde kandidaten doen nu een online e-assessment in de vorm van de LeiderschapSelector.

Bij BeteoR vind je vacatures voor de hoogste functies in het onderwijs, zoals bestuurder, toezichthouder, rector of schoolleider.

5. 1e Gespreksronde met de benoemings(advies)commissie

In de eerste gespreksronde gaan kandidaten in gesprek met een door de opdrachtgever ingestelde benoemings(advies)commissie. Zij krijgen middels verschillende vraagtechnieken en werkvormen de gelegenheid zichzelf te presenteren en kunnen zelf natuurlijk ook vragen stellen.

6. Eventueel aanvullend assessment

Kandidaten die naar de volgende ronde gaan doen bij BeteoR een aanvullend assessment met onder andere simulatie-oefeningen en gesprekken.

7. Eventuele 2e gespreksronde

In de laatste ronde geeft de adviescommissie een advies over de benoembaarheid van een kandidaat. Afhankelijk van de procedure-inrichting kan dit ook na de eerste gespreksronde plaatsvinden.

Wil je jezelf voorstellen bij BeteoR?

Ben jij een onderwijsprofessional en wil je graag bij ons in beeld zijn? Maak dan hier je profiel aan, plaats een open sollicitatie en laat ons in een begeleidende brief weten wat jouw ambities zijn. Daarna volgt mogelijk een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem gerust contact op.

P.s. wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste vacatures in het onderwijs? Schrijf je dan in voor de Nieuws- en vacatureflits en ontvang elke vrijdag de nieuwste onderwijsvacatures in je inbox!

Bekijk onze onderwijs vacatures
Vragen? Bel Bart Visser!

Vanuit onze expertise op het gebied van werving & selectie, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.

phone+31 (0) 40 24 64 900

Waarom BeteoR?

  • Een groot netwerk dat we in ruim 25 jaar opgebouwd hebben.
  • De ruime en relevante ervaring van onze adviseurs.
  • Inzet van social media tijdens de werving.
  • Wij hechten waarde aan goede coaching en nazorg.