Selectie-instrumenten

Investeren in goede mensen betaalt zich snel terug. In kwaliteit, in resultaten en vaak ook in minder gedoe. Met de inzet van de juiste selectie-instrumenten kun je het selectieproces in jouw onderwijsorganisatie professionaliseren.

De ervaring van onze adviseurs leert dat er relatief gemakkelijk winst te behalen valt door wat extra aandacht te besteden aan een aantal onderdelen in het selectieproces. Deze 5 tips om beter personeel te selecteren helpen je op weg. De tips helpen je aantoonbaar het rendement van personeelsselectie in jouw organisatie te verbeteren.

Door onder andere goed na te denken over het gewenste profiel, systematisch te werken en door selecteurs uit te rusten met de benodigde vaardigheden en tools kun je al snel grote stappen maken en een professioneel selectieproces inrichten.

“Goede sollicitanten verwachten een professioneel selectieproces.”

Selectie-instrumenten

Voor de verdere professionalisering van het selectieproces zet je selectie-instrumenten zoals de LeiderschapSelector, de DocentenSelector of het selectie assessment in.

 • LeiderschapSelector
  Een online assessment voor leidinggevenden. De tool draagt effectief bij aan het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor leidinggevende functies in het onderwijs. De LeiderschapSelector vormt het eerste deel van een volledig assessment.
 • DocentenSelector
  Een online selectie-instrument dat het selectieproces van docenten optimaliseert. De rapportage biedt op een heldere en eenvoudig te interpreteren manier inzicht in de kwaliteiten van een kandidaat en hulp bij de selectie van docenten.
 • Selectie assessment
  Een volledig assessment dat helpt bij het beantwoorden van de vraag of je de juiste persoon op het oog hebt om een vacature te vullen.

Deze instrumenten, los van en in combinatie met elkaar, dragen bij aan de professionalisering van het selectieproces in jouw onderwijsorganisatie.

Meer weten over onze selectie-instrumenten?

Neem contact op

Vragen? Bel Sjoerd Molenaar
phone+31 (0) 40 24 64 900

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom Beteor?

 • Voor een professioneel selectieproces in jouw onderwjisorganisatie.
 • Voor effectieve en laagdrempelige selectie-instrumenten, zoals de DocentenSelector en de LeiderschapSelector.