LeiderschapSelector

Met de kwaliteit van leidinggevenden staat of valt jouw onderwijsorganisatie. Een goede leidinggevende in de school begint bij een goede selectie. Een goede selectie begint bij een goede selectietool, bijvoorbeeld in de vorm van de LeiderschapSelector, een online assessment voor leidinggevenden in het onderwijs.

De LeiderschapSelector© is een professionele online selectietool dat effectief bijdraagt aan het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor leidinggevende functies in het onderwijs zoals bijvoorbeeld toezichthouders, bestuurders, directeuren, rectoren of teamleiders. Het assessment is toegankelijk voor iedere onderwijsorganisatie en geschikt voor alle leidinggevende niveaus.

Drie selectie-instrumenten

De LeiderschapSelector is een online assessment dat bestaat uit drie selectie-instrumenten die samen een duidelijk en objectief beeld vormen van de kandidaat:

 • Drie capaciteitentests:
  Voor een inschatting van het werk- en denkniveau van de kandidaat.
 • Een persoonlijkheidsvragenlijst:
  Voor inzicht in het competentiepotentieel van de kandidaat.
 • Kandidaat-specifieke en algemene STAR-vragen (Situatie – Taak – Actie – Resultaat):
  Voor inzicht in het competentie gerelateerd gedrag van de kandidaat.

Hoe werkt het?

Samen met een Beteor-adviseur kies je vooraf de zes tot acht meest toepasselijke competenties voor de functie uit de beroepsstandaard voor schoolleiders. Je licht de sollicitant in, stuurt ons een e-mail en wij zetten het proces snel in gang. De kandidaat ontvangt nu een e-mail met een uitnodiging om de capaciteitentests en de persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen.

Direct nadat de kandidaat de LeiderschapSelector heeft voltooid, kunnen we de rapportages genereren. Conform de Beroepscode van het Nederlandse Instituut van Psychologen bespreekt de adviseur de resultaten eerst met de kandidaat. Nadat de kandidaat toestemming geeft versturen we de rapportage ook naar de opdrachtgever.

Op zoek naar een directeur, afdelingsleider, teamleider, rector, bestuurder of toezichthouder? De LeiderschapSelector is geschikt voor alle leidinggevende niveaus en toegankelijk voor alle scholen. Meer weten? Download de flyer

Praktische informatie

Tarief

 • LeiderschapSelector: € 625,- excl. btw per kandidaat

De LeiderschapSelector inzetten voor de selectie van leidinggevenden in jouw onderwijsorganisatie?

Vraag de LeiderschapSelector aan

Benieuwd hoe wij met gegevens omgaan in onze assessmentprakijk? Lees er over in ons privacybeleid.

Interesse? Bel Henk van der Tas
phone+31 (0) 40 24 64 900
Of laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug:
Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom Beteor?

 • Een goede leidinggevende begint bij een goede selectie.
 • Een online assessment dat bijdraagt aan het vinden van gekwalificeerde kandidaten in het onderwijs.
 • Toegankelijk voor iedere onderwijsorganisatie.