Selectie assessment

Onze adviseurs helpen jouw organisatie bij het verbeteren van search, selectie en ontwikkeling. Dit doen zij onder andere door de inzet van het selectie assessment. Bijvoorbeeld in werving- en selectie procedures, maar ook bij procedures in eigen beheer kun je het selectie assessment inzetten.

De klik tussen persoon, functie en onderwijsorganisatie is essentieel om resultaten met mensen te bereiken. Een selectie assessment helpt bij het vinden van de juiste persoon voor een vacature. Het assessment beantwoordt de vraag of bijvoorbeeld een docent of schoolleider geschikt is voor de functie waar hij of zij op solliciteert. Het gaat dus om de voorspellende waarde.

Wetenschap en praktijk versterken elkaar in een selectie assessment

Bij elke mogelijke selectie- en ontwikkelvraag zorgen onze adviseurs voor een praktijkgerichte maatwerkaanpak. In een selectie assessment combineren zij informatie over de onderwijsorganisatie en de functie met de resultaten van het assessment zelf. De resultaten komen voort uit een interview, praktijksimulaties en resultaten van wetenschappelijk onderbouwde tests.

“Heb je de juiste persoon op het oog om de vacature in te vullen?”

Door de resultaten van het selectie assessment samen te brengen met hun kennis, ervaring en inzichten uit de wetenschap komen onze adviseurs tot een advies waar jij en jouw onderwijsorganisatie mee verder kunnen.

Selectie-instrumenten

BeteoR kan werving- en selectieprocedures voor jouw organisatie volledig begeleiden. Voer je de search, werving en selectie voor een vacature echter zelf uit? Zet dan onze selectie-instrumenten in die je helpen het selectieproces in jouw organisatie verder te professionaliseren:

  • LeiderschapSelector: online assessment voor leidinggevenden dat bijdraagt aan het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor leidinggevende functies in het onderwijs. De LeiderschapSelector vormt het eerste deel van een volledig assessment.
  • DocentenSelector: online tool dat het selectieproces van docenten optimaliseert.

Op locatie, bij ons, online

Alle assessments kunnen online, op locatie of op ons kantoor in Eindhoven plaatsvinden. De assessments verrichten we volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Een selectie assessment inzetten in de selectieprocedure(s) in jouw organisatie?

Vraag een offerte op

Benieuwd hoe wij met gegevens omgaan in onze assessmentprakijk? Lees er over in ons privacybeleid.

Vragen? Bel Diem Wolff!

Vanuit onze expertise op het gebied van werving & selectie, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanverkenning, organisatieontwikkeling én onderzoek, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.

phone+31 (0) 40 24 64 900

Waarom BeteoR?

  • Een praktijkgerichte maatwerkaanpak.
  • De mogelijkheid voor opdrachtgevers om op te treden als mede-assessor.
  • Unieke online selectietools inclusief vragen die je aan de kandidaat kunt stellen tijdens het selectiegesprek.
  • Een advies waarmee opdrachtgever én kandidaat verder kan.