Werving & selectie

Komt er in jouw school een functie voor rector, conrector, directeur, schoolleider, teamleider of staffunctionaris vrij? Wij zijn gespecialiseerd in werving en selectie voor het onderwijs.

Onze adviseurs zoeken, werven en selecteren de juiste kandidaat voor jouw onderwijsorganisatie in primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO), middelbaar beroepsonderwijs (MBO) of hoger beroepsonderwijs (HBO).

Zoek je een bestuurder of toezichthouder? Kijk dan bij executive search.
Wil je (een deel van) je W&S-procedure online inrichten? Kijk dan bij W&S online.

Veel van onze adviseurs hebben in ruime mate hun sporen als directeur en/of bestuurder in het onderwijs verdiend. Zij kunnen een scherpe inschatting maken van de werkcontext, de opdracht en de geschiktheid van een kandidaat. Onze begeleiding wordt gekenmerkt door een professionele aanpak, zorgvuldigheid, rolzuiverheid en scherpte in het selectieproces.

Professionele begeleiding, besparing van tijd en goede kandidaten

Door ons in te schakelen voor de werving en selectie van management- en directiefuncties, krijg je passende kandidaten aan tafel, bespaar je tijd én ben je verzekerd van maatwerk en een professionele inrichting van de vaak intensieve procedures. Wij begeleiden het proces van A tot Z. Denk daarbij aan deze stappen:

  1. Goed leren kennen van jouw organisatie door interviews.
  2. Opstellen van een functieprofiel met daarin duidelijk de functie, het profiel van de functionaris en de context van de baan omschreven.
  3. Onder de aandacht brengen van de vacature bij de doelgroep via relevante (online en offline) kanalen.
  4. Uitgebreid searchen, het exclusief benaderen en het spreken en selecteren van kandidaten.
  5. Begeleiden en trainen van de benoemingsadviescommissie (BAC).

Je kunt daarnaast verschillende aanvullingen verweven in de procedure. Denk daarbij aan CV-screenings die zekerheid bieden over het CV van kandidaten of aan de LeiderschapSelector en een volledig assessment. Tools die inzicht geven in de geschiktheid van een kandidaat voor een functie.

Bekijk hier ons portfolio van ingevulde vacatures.

Nazorg en coaching

Goede nazorg is een essentieel onderdeel van het werving- en selectietraject. Zo reflecteren we samen op het proces en vindt er na een jaar een evaluatiegesprek plaats met jou en de aangestelde functionaris. Ook geven we uiteraard uitgebreide feedback aan de kandidaten.

Verder hebben onze coaches het coachingstraject ‘De eerste 90 dagen van een leidinggevende‘ ontwikkeld. Dit is een begeleidingstraject om het succes van een benoemde kandidaat te vergroten.

Wil je onze expertise inzetten bij het invullen van een vacature?

Vraag een offerte voor werving en selectie aan

Zoek je een bestuurder of toezichthouder? Kijk dan bij executive search.
Wil je (een deel van) je W&S-procedure online inrichten? Kijk dan bij W&S online.

phone+31 (0) 40 24 64 900

Of laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug:

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom Beteor?

  • Professionele begeleiding.
  • Besparing van tijd.
  • Unieke combinatie van adviseurs en ervaren arbeids- en organisatiepsychologen.