Innovatie

Innovatie is niet gemakkelijk. Een goede innovatie realiseren is een uitdaging. En de weg van idee tot succesvolle implementatie onvoorspelbaar.

Wil je meer weten over innovaties? Of weet je al dat je wilt innoveren, maar wil je het innovatieproces graag op een professionele wijze inrichten? Of wil je weten hoe je als CEO/ bestuurder innovatie kunt managen?

In de zorg word je geconfronteerd met lastige problemen. Voor het oplossen van die problemen zijn vier soorten van innovaties mogelijk:

 • Innovatie binnen het bestaande proces:
  Je kunt de problemen oplossen door binnen het bestaande proces één of meer aanpassingen aan te brengen.
 • Innovatie van het proces, het product of de dienst:
  Je kunt de problemen niet oplossen binnen de bestaande kaders. Het hele proces, het hele product of de hele dienst moet je vernieuwen.
 • Innovatie van het concept:
  Je kunt de problemen niet oplossen binnen het bestaande zorgconcept. Je moet een nieuw concept ontwikkelen.
 • Innovatie van het systeem:
  Je kunt de problemen niet oplossen binnen de bestaande processen, producten of diensten. Ook kun je ze niet oplossen door te denken in andere zorgconcepten. Je moet het systeem zelf vernieuwen.

Het is belangrijk om vooraf te onderzoeken met wat voor soort innovatie je te maken hebt en wat dat betekent voor het managen en besturen van het innovatieproces.

Ik heb het soort innovatie bepaald, wat nu?

Dan is het tijd voor de volgende stappen. Het implementeren van de innovatie, het managen van de innovatie en jouw mensen enthousiast maken voor de innovatie.

Meer weten

Wil je meer weten over hoe je de weg van idee tot succesvolle implementatie van innovatie in goede banen kunt leiden?

Neem contact op
Vragen? Bel Maarten Verkerk
phone+31 (0) 40 24 64 900

Vanuit onze expertise op het gebied van innovatie, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.