Talentenprogramma Leidinggevenden: ontdek en ontwikkel toekomstig leiderschap binnen je school

Ben jij bestuurder of rector in het onderwijs en op zoek naar sterke leiders binnen je eigen organisatie? Het Talentenprogramma Leidinggevenden van Beteor helpt je om leidinggevende talenten binnen je school te ontdekken en te ontwikkelen. 

Wat als het talent zich al binnen jouw school bevindt? Veelbelovende medewerkers kunnen uitgroeien tot sterke leiders, maar zonder de juiste begeleiding blijft dit potentieel onbenut. Door gerichte begeleiding en praktijkgerichte training bereiden we veelbelovende docenten en medewerkers voor op een leidinggevende rol.

Voor wie is het Talentenprogramma Leidinggevenden?

Dit programma is ontworpen voor scholen in het primair, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs die willen investeren in de ontwikkeling van hun eigen personeel. Als bestuurder of rector kun je met dit programma interne talenten laten groeien en klaarstomen voor een leidinggevende functie.

Wat houdt het Talentenprogramma in?

Het programma is maatwerk en sluit volledig aan op de behoeften en doelen van jouw school. We begeleiden talenten vanaf de eerste stap richting een leidinggevende rol en geven hen een realistisch beeld van wat leidinggeven in het onderwijs betekent.

Stap 1: Oriënterend gesprek
We starten met een persoonlijk gesprek waarin we samen de specifieke wensen en uitdagingen van jouw school in kaart brengen. Op basis hiervan bepalen we de inhoud en focus van het Talentenprogramma, zodat het optimaal aansluit op de context en doelen van jouw school.

Stap 2: Intake en competentieprofiel
Voordat het programma begint, vullen de deelnemers een uitgebreide vragenlijst in. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk competentieprofiel op. Dit profiel geeft inzicht in de leiderschapskwaliteiten van de deelnemer en helpt ons om het traject op maat aan te passen.

Stap 3: Inspirerende bijeenkomsten
Tijdens interactieve sessies behandelen we diverse leiderschapsthema’s die direct aansluiten op de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Denk aan het ontwikkelen van strategisch leiderschap, het omgaan met veranderingen en het motiveren van teams.

Stap 4: Praktische opdrachten
De deelnemers krijgen concrete opdrachten waarmee ze hun nieuwe vaardigheden direct in hun eigen werkomgeving kunnen toepassen. Zo leren ze in de praktijk hoe ze hun teams effectief kunnen leiden en veranderingen kunnen doorvoeren.

Stap 5: Intervisiebijeenkomsten
Gedurende het programma organiseren we intervisiebijeenkomsten waarin deelnemers samen reflecteren op hun ervaringen en van elkaar leren. Deze sessies versterken hun inzichten en bieden een platform voor het uitwisselen van ideeën en uitdagingen.

Stap 6: Profielschets en evaluatie
Aan het eind van het programma stellen de deelnemers een profielschets op waarin hun leiderschapspotentieel wordt geëvalueerd. Als bestuurder ontvang je een rapport met adviezen en ontwikkelpunten, zodat je precies weet welke talenten je verder kunt begeleiden naar een leidinggevende rol.

10 tips voor een goede organisatiestructuur: verbeter je team én prestaties | Beteor

Op maat voor jouw school, samen met anderen

We bieden een op maat gemaakt leiderschapsprogramma dat perfect aansluit bij jouw school. Wil je samenwerken met andere scholen uit de regio? Dat kan! Samen creëren we een krachtig traject dat de leiders van morgen opleidt.

Waarom kiezen voor het Talentenprogramma ?

Praktische informatie

  • Locatie: In overleg op een locatie naar keuze.
  • Deelnemers: Maximaal 14 personen, voor persoonlijke aandacht en interactie.
  • Kosten: Afhankelijk van het op maat gemaakte programma.
  • Data: In overleg met de school.

Begeleiding

We geloven dat het goed kennen van jezelf aan de basis staat van goed leiderschap. Jij staat centraal. Het Talentenprogramma Leidinggevenden wordt verzorgd door  Sjoerd Molenaar en Linda van Sloten – Aardema.

Als ervaren bedrijfspsycholoog weet Sjoerd hoe je als leidinggevende onderwijsambities realiseert, door mensen en organisaties in beweging te krijgen en houden.

Met een jarenlange ervaring als onderwijskundig leider in het PO, VO en MBO, weet Linda wat leiderschap in de dagelijkse praktijk van je vraagt en hoe je dat aanpakt.

Klaar om de leiders van morgen te ontdekken?

Sjoerd Molenaar en Linda van Sloten – Aardema begeleiden het Talentenprogramma. Ze komen graag vrijblijvend langs voor een oriënterend gesprek. Samen met jou maken ze een programma op maat om talenten binnen je school te ontdekken en te ontwikkelen tot sterke leidinggevenden.

Neem contact met ons op

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.