Voorzitter College van Bestuur

Lopende vacatures

Organisatie

Geplaatst op:

Solliciteren t/m:

Profiel

Vivente zoekt een betrokken & bevlogen voorzitter College van Bestuur
die met passie en visie de organisatie krachtig en toekomstgericht verder weet te ontwikkelen

Vivente: ‘Prachtig en krachtig onderwijs!’
Vivente, dé stichting voor christelijk primair onderwijs in Zwolle, wil als antwoord op de uitdagingen van deze tijd krachtig en prachtig onderwijs bieden aan hun ruim 3200 leerlingen.
Vanuit de visie en missie wordt aan deze maatschappelijke opdracht vorm gegeven vanuit gezamenlijke waarden: betekenisvol, bekwaam en betrokken.

Voor deze organisatie zoeken we een voorzitter College van Bestuur die met passie en visie samen verder bouwt aan een stevige strategische en toekomstgerichte koers voor de stichting en scholen.

Vivente is een levendige en lerende organisatie waar zo'n 370 betrokken en gedreven medewerkers dagelijks vorm en inhoud geven aan krachtig onderwijs binnen elke wijk van Zwolle. Dit doen zij in nauwe samenwerking met betrokken en relevante partners. De scholen binnen Vivente bieden een breed, divers en uniek palet binnen het Zwolse met verschillende onderwijsconcepten en aanbod.
Vanuit een gezamenlijke betrokkenheid is Vivente gericht op het vormgeven en faciliteren van actief en samenwerkend leren met veel ruimte voor ambitie en eigenaarschap voor leerlingen en medewerkers binnen de stichting.

Vivente zoekt een voorzitter College van Bestuur die met visie vanuit verbinding mensen mee weet te nemen in processen, betrokken en inspirerend is en als boegbeeld de visie en ambities van Vivente kan uitdragen en uitstralen.
Die met een helicopterview zaken strategisch weet te overzien, lef durft te tonen en vanuit heldere verwachtingen koersvast en daadkrachtig durft te zijn. En dit weet te doen vanuit betrokkenheid, bevlogenheid met een nodige dosis zelfreflectie, humor en relativeringsvermogen.

De komende jaren zal de focus van de voorzitter College van Bestuur met name liggen op:

  • Het zorg dragen voor kwalitatief krachtige scholen die goed en toekomstgericht onderwijs voor leerlingen bieden. Sturing geven aan de integrale doorontwikkeling van de onderwijskundige ambities in het strategische koersplan met een focus op onderwijskwaliteit, de maatschappelijke opdracht en de profilering en positionering van de scholen in de Zwolse wijken.
  • Vanuit een heldere eigen visie en aantrekkelijke positionering van de stichting optimaal samenwerken met onderwijskundige en maatschappelijke partners in de regio gericht op de ambities van de stichting en scholen. 
  • Vormgeven aan de herijking van de christelijke identiteit van Vivente vanuit gedeelde waarden en ambities en zorg dragen voor een eigentijdse invulling hiervan met ruimte voor diversiteit en eigenheid.
  • Een krachtige en toekomstbestendige positionering van de stichting en de scholen in het Zwolse onderwijsveld met een strategische inzet van marketing, communicatie en relevante netwerken.
  • Een strategische en duurzame bestendiging van de bedrijfsvoering gericht op de ambities van de stichting met een goede afweging van kansen en risico’s.
  • Samen met de medewerkers verder vorm geven aan de interne kwaliteit binnen de organisatie, waarbij je samenwerking, kwaliteit en professionaliteit weet te stimuleren en vorm te geven. Je weet hierbij de kwaliteiten van medewerkers verder te benutten en door te bouwen aan een krachtig team van directeuren en staf. Je zorgt ervoor dat directeuren en beleidsmedewerkers als integraal verantwoordelijke hun kerntaak adequaat en op basis van eigenaarschap kunnen uitvoeren als één Vivente.
  • Versterking van de aantrekkelijkheid van Vivente als duurzame professionele organisatie met een focus op het binden en boeien van medewerkers.

De veranderende maatschappij, de situatie op de arbeidsmarkt én tegelijkertijd verder willen bouwen aan een ideaal en de organisatie toekomstbestendig houden, maakt dat er vanuit de verschillende bestuurlijke gebieden gekeken moet worden naar de organisatie. De processen aansturen en ruimte geven om te komen tot een toekomstbestendige organisatie is een mooie opdracht voor de nieuwe voorzitter College van Bestuur van Vivente.

Selectie-eisen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
  • Je onderschrijft de identiteit en ambities van Vivente.
  • Je hebt ruime integrale leidinggevende ervaring respectievelijk bestuurlijke ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je bent of raakt snel op de hoogte van ontwikkelingen binnen het primair onderwijs.
  • Je hebt kennis en ervaring met betrekking tot verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering.
  • Je hebt ervaring met het vormgeven en aansturen van processen in een complexe context.

Selectiewensen

  • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het onderwijs.


Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel het volledige profiel.
Meer weten? Bel, mail of app gerust; we ontmoeten je graag!

Dit is een korte samenvatting. Ga je solliciteren?

Je vindt het volledige organisatie- en functieprofiel hieronder.
NB Dit geldt niet bij interim-vacatures.

Belangrijke informatie

Sluit search 10 januari

Kennismakingsgesprekken 15 en 16 januari

Presentatie aan opdrachtgever 16 januari

Eerste sollicitatieronde 22 januari

Tweede sollicitatieronde 29 januari

Neem contact op met Antonet Provoost

Wil je graag in contact komen met de adviseur voordat je besluit om te solliciteren? Bel of mail dan gerust.

Veelgestelde vragen

Heb je gesolliciteerd? Dan kun je gebeld worden voor het inplannen van een kennismakingsgesprek met de adviseur van Beteor. Houd de data die hiervoor in het organisatie- en functieprofiel opgenomen zijn dus onder voorbehoud vrij in je agenda. Wil je graag een kennismakingsgesprek met de adviseur voordat je besluit te solliciteren? Neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Op basis van het functieprofiel, de kennismakingsgesprekken in de searchfase én de ingestuurde cv’s/brieven selecteert de adviseur die de procedure begeleidt een aantal kandidaten. Zit jij in deze selectie? Dan presenteert de adviseur je aan de opdrachtgever.

De opdrachtgever selecteert nu kandidaten voor de voorselectiegesprekken. Na de voorselectiegesprekken kun je worden geselecteerd voor een gesprek met de ingestelde benoemings(advies)commissie (BAC).

Als je geselecteerd bent voor een gesprek met de BAC, ontvang je een uitnodiging om een online assessment te maken; de LeiderschapSelector.

In deze eerste gespreksronde ga je in gesprek met de door de opdrachtgever ingestelde benoemings(advies)commissie. Je krijgt tijdens dit gesprek de gelegenheid jezelf te presenteren en ook kun je zelf vragen stellen.

Ga je door in de procedure? Een aanvullend assessment met onder andere simulatie-oefeningen en gesprekken kan onderdeel zijn van de procedure.
In deze laatste ronde geeft de BAC een advies over de benoembaarheid van de kandidaten. Afhankelijk van de procedure-inrichting kan dit ook na de eerste gespreksronde plaatsvinden.