Expeditie IJsselmeer: leiderschapsprogramma voor directievoorzitters, schoolleiders en senior managers

Sterk en authentiek leiderschap voor hen die meer uit hun eigen managementteam willen halen

Expeditie IJsselmeer: Leiderschaps programma voor schoolleiders

Denk jij als schoolleider dat je nog niet alles uit jouw managementteam of directie hebt gehaald? Wil je een effectief team om je heen bouwen dat optimaal samenwerkt en functioneert? Neem jij genoeg tijd voor stevige bezinning op de effectiviteit van jouw leiderschap? Wil je eens in de spiegel kijken als het gaat om jouw vaardigheden? Tijdens Expeditie IJsselmeer versterk je jouw leiderschap en leer je hoe je het maximale uit jouw managementteam kunt halen.

Wat leer je?

Een zo sterk mogelijk MT opbouwen, dát leer je tijdens het leiderschapsprogramma Expeditie IJsselmeer. Hiervoor krijg je fundamentele inzichten en handvatten. Op een wedstrijdzeilboot van Team Heiner creëren we een snelkookpan waarin we alle aspecten van effectief samenwerken en communiceren doorleven én bespreken. We leren door te doen; van elkaar en van het samen varen.

Is deze expeditie een luxe retreat? Nee, zeker niet. Het is een intensieve onderdompeling in de finesses van leiderschap en jouw specifieke uitdagingen. Al zeilend staan we stil bij leerervaringen van deelnemers én van professionele wedstrijdzeilers waar teamwork het verschil maakt tussen winnen of verliezen. Regelmatig liggen we ook voor anker. Dan is er tijd voor reflectie, intervisie of verdieping, samen met de schipper van Team Heiner en een ervaren coach van Beteor. Zet de juiste koers uit en ga ook overstag wanneer dat moet om je doel te bereiken!

Of je nu onderdeel bent van een managementteam binnen de gezondheidszorg, het onderwijs of de (maak)industrie, wij zorgen ervoor dat je samen met leiders met vergelijkbare achtergrond of uitdagingen gaat werken aan het verder ontwikkelen van jouw leiderschapskwaliteiten.

De locatie

Met de zeilboot van Team Heiner gaan we het water op vanuit hun drijvende locatie in de Flevo Marina in Lelystad. We bootsen de sfeer na van topteams in the America’s Cup en de Ocean race. Het zeilen is de metafoor voor jouw eigen organisatie: het belang van goed samenwerken, doelen behalen, in balans blijven, evenwicht tussen ‘harde’ en ‘zachte’ kanten, koersbepalen, teams samenstellen, inspireren en organiseren, regie pakken, leiding nemen, bijsturen en overstag gaan wanneer nodig.

We gaan dit zelf ervaren en leren hierbij van elkaar. De boot zorgt ervoor dat we snel helemaal loskomen van de context van thuis om ruimte te maken voor reflectie en nieuwe inzichten. We gebruiken de rust en de ruimte van het zeilen en de natuur om iets unieks te beleven: vertragen om te versnellen!

Knoester fotografie

De bouwstenen

 • Kennisdelen en talenten maximaal ontwikkelen en benutten.
 • De verscheidenheid die deelnemers meenemen aan opvattingen, persoonlijkheden en (levens)ervaring.
 • De dagelijkse praktijk van deelnemers zoals relevantie, herkenbaarheid, toepasbaarheid, motivatie. Deze context, ervaringen en leervragen zijn leidend.

De doelen

 • Het beste uit jezelf halen door diep inzicht in jouw leiderschap te verkrijgen.
 • Persoonlijke uitdaging en oprekken van je comfortzone. Zo leer je sneller en raak je geïnspireerd. Je durft weer te dromen over de potentie van jezelf, je team en je organisatie.
 • Betere samenwerking creëren door inzicht in jouw leiderschap en hoe anderen daarop reageren.
 • Vergroten van ‘de fun-factor’ en het werkplezier in teams: doe wat je leuk vindt en doe het goed.
 • Vergroten van het adaptieve vermogen van jezelf en je team.

Het programma

 • Dag 1: ontmoeten en kennismaken – met elkaar, de boot en het zeilen en ingaan op de persoonlijke uitdagingen.
 • Dag 2: verdiepen in alle relevante aspecten voor het creëren van een effectief team en reflectie op eigen vaardigheden om dat voor elkaar te krijgen.
 • Dag 3: leren van de praktijk, de schipper en elkaar. Hoe om te gaan met uitdagingen waarin je je leiderschap moet tonen in uitdagende situaties.
 • Dag 4: werken aan de synthese en je krijgt een opdracht mee: wat zijn je persoonlijke ontwikkelpunten en hoe kan je daarmee in jouw team aan de slag?

Praktische informatie

Optie 2023: Woensdag 27 september tot en met zaterdag 30 september, (data niet meer beschikbaar)

Na een zeer goede response op de eerste geplande expeditie in september 2023 hebben we nieuwe data gepland in het voorjaar van 2024.

Optie 1 2024: woensdag 10 april tot en met zaterdag 13 april

Optie 2 2024: woensdag 22 mei tot en met zaterdag 25 mei

Optie 3 2024: woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni

 

Knoester fotografie

Stap straks als één van de eersten in het nieuwe jaar aan boord en betaal in plaats van € 3.650,- per persoon slechts € 3.150,- excl. btw. We verwerken de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst, de korting is geldig voor de eerste 5 inschrijvingen.

Programma is inclusief overnachtingen, eten, drinken en professionele begeleiding.

Vrijblijvende intake en inschrijven

De inschrijving is nog geen verplichting! Er volgt een vrijblijvende intake waarin we jouw context en leervragen verkennen. Ben je daarna nog steeds enthousiast? Dan plannen we je definitief in in de groep die het beste bij jou past en op het moment dat het jou past.

Meer weten over Team Heiner? Ga naar de website van Team Heiner.

Interesse?

Spreekt deze werkwijze je aan en wil jij ook aan de slag met jouw professionele ontwikkeling?

Neem dan contact op met Mark Haans