Serious Gaming

Wil je de samenwerking binnen je team verbeteren? Wil je medewerkers voorbereiden op een verandering? Of wil je ze laten ervaren wat de uitdagingen zijn binnen een nieuwe functie of rol? En vind je een activerende, praktijkgerichte leeromgeving belangrijk? Zet dan ‘Serious Gaming’ in.

Beteor Henk van der Tas

Wat is ‘Serious Gaming’?

Gedurende een dag spelen je medewerkers in groepsverband een game die bestaat uit uiteenlopende en uitdagende opdrachten in een virtuele omgeving. Het gaat daarbij om een simulatie die de werkelijkheid van je eigen organisatie dicht benadert.
In de loop van de dag neemt de complexiteit van de opdrachten toe. De situatie wordt daardoor steeds intenser en urgenter. Je medewerkers leren door te ervaren, te reflecteren en nieuw gedrag uit te proberen, waarbij het ook gaat om het van en met elkaar leren.

Het resultaat

Aan het eind van de dag zijn de resultaten direct beschikbaar. Je medewerkers krijgen uitgebreide feedback naar aanleiding van de opdrachten die ze hebben gedaan. De feedback krijgen ze van verschillende observatoren die hen in actie hebben gezien in de vorm een actiegericht ontwikkelplan voor de individuele medewerker of voor het team als geheel.

Maatwerk

Onze ‘Serious Games’ zijn altijd maatwerk. Je medewerkers werken vanuit een voor jouw organisatie urgent thema. Het dagprogramma stemmen we daar op af. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn:
  • Wat betekent een aanstaande verandering voor jouw team? Wat is de impact van de verandering op spelregels, rolverdeling en procedures?
  • Wie zijn onze leidinggevenden van de toekomst? Laat jouw medewerkers kennis maken met de rol van leidinggevende. Hoe ervaren zij deze nieuwe rol? Sluit het aan bij hun talenten en waar ligt ruimte voor ontwikkeling?
  • Hoe kan de samenwerking binnen jouw team of tussen de verschillende teams in jouw organisatie verbeteren? Wat gaat goed en wat moet anders?

Serious gaming: flexibel aan te passen aan jouw wensen

Serious gaming is op verschillende manieren en zeer flexibel in te zetten voor jouw team en organisatie. Dat kan onder andere door:

Waarom kies je voor Beteor?

Teamwork is iets van alledag. Toch is er behoefte aan een frisse blik of inspiratie van buiten. De ervaren en pragmatische begeleiders van Beteor helpen je spiegelen en jouw mensen inspireren. Zij begeleiden al meer dan 30 jaar (management)teams met:

Start met het organiseren van teamonderhoud

Neem contact met ons op of bekijk onze diensten en branches. Voor elk vraagstuk staat er een expert voor je klaar. We helpen je graag verder.

In welke werkvelden zijn wij actief?