Werving & selectie online

Jouw bedrijfskritische W&S procedures moeten door kunnen gaan, ook in tijden van crisis. Daarom bieden wij onze W&S procedures nu ook online aan.

Een effectieve en geloofwaardige procedure kan ook via online communicatie prima ingericht en uitgevoerd worden. Misschien maak je op dit moment al gebruik van een online platform om afstandsonderwijs te geven of teamvergaderingen te houden: Microsoft Teams, ZOOM, Face Time, Skype. Er zijn veel mogelijkheden. In overleg met jou kiezen we voor een maatwerk-oplossing.
Beteor Miriam Valk-Koenders

Online: wat betekent dat

De volgende onderdelen uit de W&S procedure kunnen online voor je ingericht worden:
  • (Groeps)interviews met betrokkenen uit de school.
  • Kennismakingsgesprekken met kandidaten.
  • De ‘speed date’ tussen kandidaten en opdrachtgever.
  • Gesprekken van kandidaten met de BAC.
  • Voorbereidings- en evaluatiebesprekingen met de BAC.
  • Presentatieopdrachten door kandidaten.

Beteor ontzorgt, maar niet helemaal

Online communicatie is maatwerk. Een goede ervaring voor school en kandidaten is belangrijk om een geloofwaardig werving- en selectieproces te kunnen doorlopen. In overleg met jou zorgen wij voor een aanpaste planning van jouw procedure. Daarin voorzien we voldoende tijd voor het inregelen van de online communicatie en nodige instructie.
Jij zorgt voor de infrastructuur voor online communicatie. Afhankelijk van de gekozen technische mogelijkheden trekken we samen op in het instrueren van medewerkers die bij de procedure betrokken zijn (denk onder meer aan jezelf, leden van de BAC). Kandidaten leggen we uit hoe de online communicatie verloopt en hoe zij zich daar het best op kunnen voorbereiden. We streven er naar om de technische complexiteit zo laag mogelijk te houden.
Online communicatie doet een speciaal beroep op psychologische veiligheid en vertrouwen. Ook daaraan besteden wij bij het inregelen van het proces en het instrueren van de betrokkenen uit jouw school de nodige aandacht.
Op dit moment wordt er in Nederland massaal gebruik gemaakt van online vergaderen. Dat leidt regelmatig tot piekbelastingen van de IT-infrastructuur. Ook wij blijven voor het goede verloop van een procedure wat dit betreft ook afhankelijk van het functioneren van internet, online diensten en (school)netwerken.

Online: minimale investering, maximaal effectief en geloofwaardig

Beteor heeft goede ervaringen met het werken met de software en diensten van Microsoft Teams. Ook veel scholen gebruiken dit pakket om afstandsonderwijs in te richten. Microsoft Teams is veilig, gebruiksvriendelijk en kan snel geïmplementeerd worden. Het gebruik waarborgt een goede en geloofwaardige ervaring voor alle betrokkenen. Voor kandidaten is het een kwestie van een app installeren of via het web deelnemen aan een (groeps)vergadering. Groepsvergaderingen, het delen van documenten of het gezamenlijk doornemen van een powerpoint presentatie: het kan allemaal en is snel uitgelegd. Onze adviseurs zijn ervaren in het gebruik van Microsoft Teams.
Uiteraard gaan we graag met je in overleg om zoveel mogelijk aan te sluiten bij (technische) oplossingen die zich in jouw school al bewezen hebben.

Online assessments

Beteor maakt al sinds jaar en dag gebruik van online psychologische tests. Dat blijft zo.
Nieuw is dat wij de praktijksimulaties die deel uitmaken van het volledige assessment ook online kunnen doen. Daarvoor maken we gebruik van Microsoft Teams. Ook hier zorgen wij voor een aangepaste planning waarin tijd is opgenomen voor het testen van de online infrastructuur en de instructie van kandidaten.
Kandidaten ontmoeten hun gesprekspartner online in een video-vergadering. Voorbereidingsmateriaal voor de assessment-oefeningen wordt ook online beschikbaar gesteld en kandidaten lezen het voorbereidingsmateriaal digitaal via internet door in te loggen op een website.

Op zoek naar

Werving en selectie

Heb je een vacature voor een leidinggevende, staffunctionaris, bestuurder of toezichthouder? Schakel Beteor in en wij vinden de juiste kandidaat.

Online W&S procedure inrichten?

Het besturen van grote, publieke organisaties vraagt om een sterk, dynamisch en divers team. Met executive search van Beteor vindt u de juiste team-, bestuursleden of RvT.

Selectie-instrumenten

Met de selectie-instrumenten van Beteor professionaliseer je het selectieproces van jouw organisatie. Een goede onderlegger voor intakes.

Voor kandidaten

Interesse in een openstaande vacature? Wil je eerst weten hoe een procedure via Beteor in grote lijnen er voor jou uitziet? Check onze procedure.

Waarom kies je voor Beteor? Wij:

Waar heeft u behoefte aan?

Beteor is een gerenommeerd adviesbureau voor het onderwijs, de industrie en de zorg. We maken het verschil voor jouw organisatie en creëren toegevoegde waarde voor de samenleving.

In welke werkvelden zijn wij actief?