Ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment gaat vaak over een loopbaanvraag. We besteden daarom aandacht aan de onderliggende vraag, de aanleiding dat iemand het ontwikkelassessment komt doen.

Wanneer de mensen in jouw organisatie hun werk met plezier doen, wanneer zij zich in hun werk ontwikkelen en gezamenlijk de organisatie vooruit helpen is de basis voor succes gelegd. Dit geldt vanzelfsprekend voor iedereen in de organisatie.

Op een kruispunt

Een ontwikkelassessment kan ingezet worden in verschillende situaties. Vaak is de aanleiding een loopbaanvraag, denk hierbij aan:

  • Is leidinggeven iets voor mij?
  • Wat heb ik nog in deze functie te leren?
  • Zit ik nog op de goede plek, zit er meer in?
  • Blijft ik een generalist, of moet ik een specialist worden?
  • Wil ik mijn vak blijven bewaren of wil ik gaan leidinggeven?

Een ontwikkelassessment kan ook een bredere aanleiding hebben en ingezet worden om te ontdekken waar het potentieel van een medewerker zit. Hoe kan hij of zij het potentieel zo goed mogelijk ontwikkelen en dus zo volledig als mogelijk benutten?

Deze vragen komen vaak voort uit het gevoel van medewerkers dat ze op een kruispunt in hun loopbaan staan, maar kunnen ook vanuit de werkgever komen.

Assessment als onderdeel van loopbaantraject

Een ontwikkelassessment kunnen we ook inzetten als instrument in een loopbaantraject. Het assessment helpt dan bij de vraag of iemand nog op de juiste plek in de organisatie zit. En zo niet, bij de vervolgvraag wat op basis van zijn of haar talenten een geschikte plek zou kunnen zijn.

Meer weten

Wil je een ontwikkelassessment inzetten voor medewerkers in jouw organisatie?

Neem contact op

Benieuwd hoe wij met gegevens omgaan in onze assessmentprakijk? Lees er over in ons privacybeleid.

Interesse? Bel Diem Wolff
phone+31 (0) 40 24 64 900

Vanuit onze expertise op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulaire economie, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.