Corona biedt ook kansen: co-creatie bij OMO

Naast zorg en gedoe brengt de coronapandemie ook vernieuwing en verbetering in het onderwijs: deze week hebben we voor de vereniging OMO het eerste deel van een tweeledige online co-creatie workshop verzorgd.

Het doel is om samen met een groep docenten en schoolleiders een maatwerkprogramma te bouwen, waarin scholen en scholengemeenschappen verbeteringen en vernieuwingen in het onderwijs ontwikkelen. We hebben hiervoor een concrete aanpak gemaakt, die we in deze sessie op maat maken binnen de context en de ambities van OMO.

 

 

We zijn in deze eerste sessie gestart met het inventariseren alle creatieve oplossingen die de afgelopen maanden gevonden zijn en hebben een creatieve duik genomen in alle gewenste vernieuwingen als je helemaal zonder belemmeringen zou mogen denken. In de fase tot de volgende bijeenkomst gaan de deelnemers aan de slag met de inventarisatie op de eigen locatie. De volgende sessie ligt de focus op het tot in detail ontwikkelen en borgen van verbeteringen en vernieuwingen m.b.t. eigentijds onderwijs én het creëren van het noodzakelijke draagvlak onder de collega’s.

 

Bent u benieuwd hoe deze aanpak er voor uw eigen school of scholengemeenschap uit kan zien, neem contact op met Mark Haans of bel Mark op 06 – 534 933 47.

Deel dit bericht op