‘Mind your gap’: zinvol tussenjaar voor VO- en MBO-4 studenten na hun eindexamen

Team Heiner introduceert ‘Mind your gap’, een tussenjaar voor havo-, vwo- en MBO-4 scholieren die na hun examen nog niet weten wat ze willen doen.

Het is de bedoeling dat het tussenjaar 1 september aanstaande van start gaat.

Team Heiner en Beteor

De expertisegebieden van Team Heiner en Beteor sluiten goed bij elkaar aan in dit project. Vanaf de eerste brainstormsessie tot de realisatie van dit gap year is Beteor betrokken bij de onderwijskundige vormgeving van het jaar.

 

 

Toekomstkeuze

Team Heiner heeft jarenlange ervaring in het succesvol maken van teams en het beste in mensen naar boven halen. Lessen worden ontleend aan de topsport en vertaald naar het bedrijfsleven. Bedrijven van nu die een rol spelen in de samenleving van morgen leveren ook lesinhoud. De jongeren van nu, eindexamenkandidaten, zijn de beslissers in 2035. Ze kunnen een verschil maken voor de toekomst. Ze kunnen nu hun koers bepalen door een bewuste toekomstkeuze te maken en door belangrijke vaardigheden te leren. In deze onzekere tijd is het best moeilijk om keuzes te maken. Wanneer de omgeving onzeker is, zal je meer moeten terugvallen op je persoonlijke doelen. Maar wat zijn die dan? Om jongeren te helpen met het beantwoorden van die vraag en nog veel meer vragen heeft Team Heiner dit tussenjaar ontwikkeld.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens het tussenjaar worden de deelnemers uitgedaagd om in tien maanden te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Aan bod komen onder andere het ontwikkelen van vaardigheden in samenwerken, reflecteren, doorzetten en out of the box denken. Ook worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over hun rol in het team, over hoe ze tegen de maatschappij aan kijken, hoe de toekomst er voor hen uitziet. Team Heiner is er van overtuigd dat deze ontwikkelingen helpen in het vinden van de juiste loopbaan richting.

Team Heiner gelooft vanuit topsport sterk in action learning. Deelnemers gaan daarom bewust activiteiten beleven en daarvan leren, dat is de rode draad door het hele programma. Die belevenissen variëren van fysieke uitdagingen tot zelf theater maken, van gastlessen en bedrijfsstages tot maatschappelijk relevante taken uitvoeren en – natuurlijk – zeilwedstrijden. Bij alle belevenissen wordt aandacht besteed aan de fysieke, rationele, emotionele en filosofische aspecten, en staat het reflecteren op wat je ervan leert prominent op het programma. Begeleiding wordt gedaan door top docenten, top coaches en top sporters.

 

Praktisch

Het programma wordt opgezet vanuit het drijvende kantoor van Team Heiner in Lelystad en neemt gemiddeld 4 dagen per week in beslag. Het gehele programma duurt van 1 september 2020 tot half juni 2021.

Bij het samenstellen en uitvoeren van ons programma wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de gestelde corona-maatregelen van het RIVM. Mocht dat noodzakelijk zijn dan zal het programma zodanig aangepast worden dat het voldoet aan nieuwe maatregelen.

Meer informatie: neem contact op met Kees Blokland.

Deel dit bericht op