Frank Lambriks

Adviseur

In gesprek met Frank Lambriks

“Een vrolijke man met veel humor en optimisme.”

“Een harde werker met een sterke mening.”

Dit zijn twee quotes van collega’s die vertellen over Frank Lambriks. Het zijn tegelijkertijd twee quotes die je na een gesprek met Frank zal beamen. Het valt op dat Frank bovenal geniet van datgene wat op zijn pad komt. Wat datgene ook mag zijn. Hij is altijd zichzelf. Drie woorden die Frank Lambriks omschrijven? Direct, relativerend en authentiek.

Frank is geboren en getogen in Limburg. Hij studeerde sociale geografie in Nijmegen, waarna hij via verschillende functies zijn weg heeft gevonden in het onderwijs. Eerst als docent, later als conrector, rector, Voorzitter College van Bestuur en sinds 2008 als senior adviseur bij Beteor. Kenmerkend aan zijn manier van werken was altijd en is nog steeds ‘gelijkwaardigheid’. Gelijkwaardigheid in de omgang met elkaar.

Na een loopbaan van 40 jaar in het onderwijs is Frank nog steeds actief op bestuurlijk gebied. Als de man achter het Venlo-model, een ingrijpende fusie in het voortgezet onderwijs in Venlo, blijft hij een veelgevraagd man voor advies.

Mede door zijn jarenlange ervaring is Frank expert op het gebied van “Good” Governance, of in Franks woorden: ‘fatsoenlijk bestuur’. Toen Frank bij Beteor startte ging hij deze ervaring en expertise inzetten als Governance expert. Hij wil graag iets terug doen voor de maatschappelijke omgeving en doet dit nu onder andere door als adviseur op te treden voor organisaties in ontwikkeling. In het complexe proces van een organisatie in ontwikkeling is Frank de verbindende factor tussen alle belanghebbende partijen.

Doordat Frank ontzettend graag en veel (vak)literatuur leest, is en blijft hij continue in ontwikkeling. Hij daagt graag uit en wordt graag uitgedaagd. Hij weet daardoor de kwaliteiten van mensen te ontdekken en hen te inspireren die kwaliteiten in te zetten daar waar hun krachten liggen. Deze kunde zet Frank ook in als schaduwmanager voor interimmers in het veld. Hij is voor de interimmanagers van Beteor een gewaardeerd sparringpartner en adviseur.

Door: Kelly Hoeks, online marketeer bij Beteor

Neem contact met mij op

frank.lambriks@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900 Venlo (Maastricht)