Rick Steur

Adviseur

Ik ben een gedreven onderwijsadviseur. Mijn kracht zit in mijn stijl: verbindend met een natuurlijk overwicht dat mensen overtuigt, gevoed door mijn ervaring als leraar, bestuurder, en (hoofd)inspecteur. Ik overzie en doorzie processen snel en maak analyses die mensen en organisaties verder helpen. Want het eigenaarschap van de beslissers en andere betrokkenen is voor mij leidend; ik stel me dienstvaardig en slagvaardig op zodat processen goed op schema blijven. Ook kan ik inspireren vanuit inhoudelijke deskundigheid of de begeleiding van bezinningsbijeenkomsten. Ik krijg energie van de leerprocessen van mezelf en anderen. En dat gun ik een ieder in ons onderwijs: een voortdurend leer- en ontwikkelproces waar uiteindelijk de leerlingen beter van worden.

Op de vierkante meter gebeurt het…

Het gebeurt op de vierkante meter: in de ontmoeting van mensen in de dagelijkse praktijk komen organisaties tot leven en krijgen zaken betekenis. Daar liggen dus ook de kansen om de ontwikkeling van de organisatie en het gedrag van mensen te beïnvloeden. Werken vanuit het geheel naar effectiviteit op de vierkante meter. Door leraren, leidinggevenden, bestuurders én adviseurs.

Een greep uit de onderwerpen waar ik me mee bezig hou in PO, VO en MBO: bestuurlijke effectiviteit van bestuurskamer tot klaslokaal, effectief toezicht, herontwerp van onderwijs, inrichting bestuurlijke topstructuur, coaching, begeleiding managementteams, retraites, ontwikkeling kwaliteitscultuur, zelfevaluatiekaders afgestemd op nieuwe inspectietoezicht, ontwikkeling visitatiesystemen, training lesobservaties, werving leden raden van toezicht, organisatieonderzoek, workshops over uiteenlopende onderwerpen, ‘serious gaming’ op snijvlak persoonlijke en professionele ontwikkeling.

U kunt bij mij rekenen op een deskundige en communicatief sterke inbreng. Voorspelbaar en gedisciplineerd. Duidelijke teksten en rapportages als die nodig zijn. Professioneel  dus en tegelijk ook enthousiast, energiek en met humor.

 

Neem contact met mij op

rick.steur@beteor.nl + 31 (0) 40 24 64 900 Tjerkwerd (Friesland) LinkedIn