Interim-management

BeteoR is een ervaren bureau voor interim-management in het onderwijs.

Wij werken in het primair onderwijs (PO), het voortgezet onderwijs (VO), het speciaal onderwijs (SO), het middelbaar beroepsonderwijs (MBO-ROC) en het hoger beroepsonderwijs (HBO). Onze interim-managers hebben ervaring in functies als teamleider, directeur, rector, dean en bestuurder.

Stel: er is een vacante managementpositie in jouw onderwijsorganisatie. Op korte termijn is er geen interne oplossing.

BeteoR spreekt en selecteert voortdurend interimmers. Alleen de managers die aan onze criteria voldoen krijgen het vertrouwen om onder de vlag en verantwoordelijkheid van BeteoR interim-opdrachten uit te voeren.

Welke criteria we zoal hanteren voor interim-management in het onderwijs?

 1. Ruime ervaring op het gebied van de interim-opdracht.

  Een interimmer dient zo mogelijk over gekwalificeerd te zijn. Na een snelle analyse moet hij of zij direct kunnen starten met de uitvoering van de opdracht.

 2. Beschikken over relevante kerncompetenties.

  Een interimmer dient te beschikken over minimaal een aantal relevante kerncompetenties. Deze competenties zijn bijvoorbeeld: flexibiliteit, sturen, doelen stellen, overzien van bedrijfsprocessen, plannen en organiseren, probleemanalyse, oordeelsvorming en besluitvaardigheid.

 3. Een passende leiderschapsstijl

  Een interimmer dient een evenwichtige, betrokken en persoonlijke leiderschapsstijl te hebben.

Bij iedere interim-opdracht een schaduwmanager.

Wij zorgen bij iedere interim-opdracht voor een schaduwmanager. De schaduwmanager is een senior adviseur of associé van BeteoR. Hij of zij heeft ruime bestuurlijke en/of leidinggevende ervaring. De schaduwmanager is de sparringpartner voor de interim-manager tijdens het uitvoeren van de opdracht en tevens contactpersoon namens BeteoR richting de opdrachtgever.

De zorgvuldige en persoonlijke selectie van interimmers op ervaring, competenties en leiderschapsstijl in combinatie met de inzet van stevige schaduwmanagers maakt dat BeteoR een hoog kwaliteitsniveau kan bieden.

Benieuwd naar wat een BeteoR interim-manager voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op.

Vragen? Bel Jaap Engbers!

Vanuit onze expertise op het gebied van werving & selectie, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanverkenning, organisatieontwikkeling én onderzoek, reiken wij handvatten aan zodat professionals, teams en organisaties duurzaam kunnen groeien.

phone+31 (0) 40 24 64 900

Waarom BeteoR?

 • Ervaring met complexe situaties in verschillende organisaties
 • Een passende leiderschapsstijl: evenwichtig, betrokken, persoonlijk
 • Een deskundige blik van buitenaf
 • Het vermogen zich snel en adequaat aan te passen