Netwerk schoolleiders VO

Bij wie kun jij terecht met je persoonlijke vragen en worstelingen als schoolleider? Schoolleiders missen vaak een onafhankelijke sparringpartner met wie ze hun twijfels en puzzels kunnen delen. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over leiderschap en verandering, maar ook dilemma’s die raken aan je eigen authenticiteit en integriteit.

In het leernetwerk schoolleiders VO zijn andere schoolleiders jouw sparringpartner en ben jij sparringpartner voor andere schoolleiders.

Schrijf je in voor het netwerk schoolleiders VO

Thema’s van het netwerk

Thema’s die bijvoorbeeld aan de orde komen tijdens dit leernetwerk zijn:

  • Welke ontwikkelingen staan er in jouw organisatie op stapel en waar wil jij heen met je school?
  • Met welke innovaties ben je bezig?
  • Waar gaat het eigenlijk om bij het inrichten en leiden van een organisatie waarin verschillende professionals samenwerken om het beste uit leerlingen te halen?
  • Wat is daarin goed leiderschap en hoe zorg je voor inspiratie?
  • Hoe ga je daarbij op een verantwoorde manier om met de wensen en belangen van diverse partijen?
  • Hoe blijf je zelf overeind bij morele vraagstukken?

Zeker in een tijd als deze, waarin het onderwijs onder een vergrootglas ligt, waarin iedereen daar verstand van lijkt te hebben, vraagt zo’n klus om goed leiderschap. Maar wat is goed leiderschap eigenlijk precies?

De inrichting van het netwerk

Samen met andere schoolleiders gaan we puzzelen en kauwen op intrigerende vraagstukken. We leren van en met elkaar, laten ons inspireren door frisse ideeën en verkennen nieuwe wegen zonder pasklare antwoorden te hebben.

Nieuwe inzichten gaan we uitproberen in de eigen praktijk. We reflecteren op het eigen handelen en delen nieuwe inzichten in het netwerk. Dat vraagt om een avontuurlijke instelling, een beetje lef en de kunst om te verwonderen.

De rol van de begeleider

Uitgangspunt is dat de deelnemers samen met de begeleider de inhoud van het netwerk vormgeven. Sjoerd Molenaar, de begeleider van het netwerk, neemt de organisatie, de voorbereiding en de benodigde gespreksleiding op zich. Indien gewenst werken we met externe sprekers, al dan niet afkomstig uit de onderwijssector.

Praktische informatie

Data

Het netwerk schoolleiders VO komt drie keer per schooljaar bijeen in een 24- uurs bijeenkomst. De aanvangstijd van elke bijeenkomst is 14.00u en de afsluiting is met de lunch de volgende dag.

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende momenten:

  • Startersbijeenkomst: woensdag 8 en donderdag 9 april 2020
  • Bijeenkomst 1: dinsdag 10 en woensdag 11 november 2020
  • Bijeenkomst 2: dinsdag 26 en woensdag 27 januari 2021
  • Bijeenkomst 3: dinsdag 20 en woensdag 21 april 2021

Locatie

Hotel Hoog Holten
Forthaarsweg 7
7451JS Holten

Investering

De kosten bedragen per bijeenkomst € 650,- incl. locatiekosten, excl. btw. Eventuele kosten voor externe sprekers worden apart verrekend.

Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers kan zich het beste bewegen tussen 8 en 12. De deelnemers leggen zich steeds voor een jaar vast. Indien je genoodzaakt bent om je voor een bijeenkomst af te melden dan deel je toch in de kosten van die bijeenkomst.

Neem ook deel aan het leernetwerk voor schoolleiders in het voortgezet onderwijs!

Schrijf je in voor het netwerk schoolleiders VO

Vragen? Bel Sjoerd Molenaar
phone+31 (0) 40 24 64 900

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.