Executive search

Komt er in jouw onderwijsorganisatie een functie voor bestuurder of toezichthouder vrij? En wil je graag professionele begeleiding door adviseurs met bestuurlijke ervaring bij de invulling ervan? Wij zijn gespecialiseerd in executive search voor het onderwijs.

Onze adviseurs zoeken, werven en selecteren bestuurders en toezichthouders voor jouw onderwijsorganisatie in primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO), middelbaar beroepsonderwijs (MBO) of hoger beroepsonderwijs (HBO).

Zoek je een (con)rector, directeur, teamleider of staffunctionaris? Kijk dan bij werving & selectie.

Voor de executive search van bestuurders en toezichthouders koppelen we aan de opdracht altijd adviseurs met stevige bestuurlijke ervaring in een onderwijsorganisatie én aantoonbare ervaring met het vinden van kandidaten voor functies in het topsegment. Ze benaderen exclusief kandidaten en zetten daarbij zowel de kracht van het netwerk van Beteor als de kracht van hun eigen netwerk in.

Uitgangspunten bij executive search

Belangrijke uitgangspunten voor de adviseur bij het zoeken, benaderen en selecteren van passend bestuurlijk talent zijn:

  • Doorleefde kennis van de principes van ‘Goed Bestuur’.
  • Weten wat het is om te werken vanuit rolzuiverheid: het effectief hanteren van de verantwoordelijkheidsverdeling tussen bestuur, toezicht en directie.

Vanuit deze uitgangspunten gaan onze adviseurs dan ook aan de slag. Je krijgt kandidaten aan tafel die de ervaring, persoonlijkheid én competenties bezitten die bij een bestuurlijke functie voorwaardelijk zijn voor succes. Een professionele inrichting en professionele begeleiding van de procedure is daarbij vanzelfsprekend.

Nazorg en coaching

Goede nazorg is een essentieel onderdeel van het executive search traject. Zo reflecteren we samen op het proces en vindt er na een jaar een evaluatiegesprek plaats met jou en de aangestelde functionaris. Ook geven we uiteraard uitgebreide feedback aan de kandidaten.

Verder hebben onze coaches het coachingstraject ‘De eerste 90 dagen van een leidinggevende‘ ontwikkeld. Dit is een begeleidingstraject om het succes van een benoemde kandidaat te vergroten.

Wil je onze expertise inzetten bij het invullen van een vacature in het topsegment van het onderwijs?

Vraag een offerte voor executive search aan

Zoek je een (con)rector, directeur, teamleider of staffunctionaris? Kijk dan bij werving & selectie.

Vragen? Bel Jaap Engbers
phone+31 (0) 40 24 64 900

Of laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug:

Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom Beteor?

  • Professionele begeleiding door adviseurs met bestuurlijke ervaring.
  • We benaderen exclusief kandidaten die anders niet hadden gereageerd.