“Het aanbieden van inwerk- en begeleidingsprogramma’s voor beginnend bestuurders en schoolleiders mag beter”

Dat is één van de conclusies uit het monitoronderzoek ‘Professionele ontwikkeling schoolleiders en bestuurders VO 2016-2017’, dat in opdracht van de VO-academie is uitgevoerd. Uit het rapport blijkt dat slechts de helft van de schoolleiders en bestuurders die nieuw zijn in het leidinggevende of bestuurlijke vak een degelijk inwerk- en begeleidingsprogramma aangeboden krijgt.

Het belang van snel ‘op stoom’ komen

Een schoolorganisatie ziet natuurlijk graag snel resultaat wanneer een nieuwe schoolleider of bestuurder van start gaat in de organisatie. En de schoolleider of bestuurder wil op zijn of haar beurt graag snel waarde toevoegen in de nieuwe baan. Kortom; snel ‘op stoom’ komen is voor alle betrokkenen van groot belang.

In de eerste 90 dagen de kans op succes vergroten

Om de kans op succes in de eerste periode te vergroten hebben wij het coachingstraject ‘De eerste 90 dagen’ ontwikkeld. Het traject helpt een schoolleider of bestuurder snel waarde toe te voegen en binnen drie maanden zijn of haar weg in de schoolorganisatie te vinden. Dat doen we op een gestructureerde manier die steeds op maat van de individuele behoefte wordt toegesneden.

Lees verder over het coachingstraject ‘De eerste 90 dagen’.

Blijven professionaliseren: persoonlijke ontwikkeling en leiderschap staan bovenaan

Een tweede belangrijke conclusie uit de monitor betreft de professionaliseringsbehoefte van schoolleiders en bestuurders. Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap staan bovenaan op de lijst van gebieden waarin zij zich de komende jaren willen professionaliseren.
En daar zijn we bij Beteor blij mee! Wij weten uit ervaring dat persoonlijke en leiderschapsontwikkeling van schoolleiders en bestuurders belangrijke pijlers zijn onder succesvolle onderwijsvernieuwing en organisatieverandering. En vanzelfsprekend dragen wij graag een steentje bij aan die professionalisering.

Voorrang bij interim-opdrachten én een teruggaaf

Rond je de opleiding succesvol af? Dan stellen we je met voorrang voor aan opdrachtgevers. Ga je vervolgens binnen twee jaar na de opleiding interim-opdrachten voor Beteor vervullen? Dan ontvang je een teruggaaf van €1.400,- van jouw investering!

Beteor Mens & Organisatie

Onze adviseurs helpen jou bij het tot een succes maken van veranderingen in jouw organisatie. Verken de mogelijkheden of neem direct contact op.

Benieuwd naar onze opleidingen?

De Beteor Opleidingen zijn voor potentials, teamleiders, schoolleiders en bestuurders met serieuze ambitie.

Deel dit bericht op

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin