Elke minuut stroomt er 20 ton plastic afval in onze oceanen. Dat heeft niet alleen een verwoestend effect op onze omgeving, maar ook op de gezondheid van de mens. Helaas wordt er slechts 9% van al ons plastic afval gerecycled.

Samen met Andrew Hall (Teamsmith Consultancy), Searious Business en Wijk Yacht Creation vragen wij aandacht voor onze oceanen en de toestand waar zij in verkeren. Ons doel is om verschil te maken door verandering te faciliteren in en rond de plastic verpakkingsindustrie. Want hergebruik van plastic door een circulaire economie biedt vele voordelen. Van het behoud van biodiversiteit, tot milieubescherming tot economische voordelen.
Door onze passies voor het milieu, toonaangevend design en innovatie en verandermanagement te combineren kunnen we samenwerken met de industrie en consumenten. Het doel: een boot met een gewicht van 20 ton van gerecycled PET materiaal maken.

Video: One Minute Boat

The Announcement of the World’s 1st 3D-printed Yacht from Plastic Waste
Beteor one minute boat
Video afspelen
Beteor Henk van der Tas

De One Minute Boat

De One Minute Boat heeft een totaal gewicht van 20 ton: dat gelijk staat aan de hoeveelheid plastic dat elke minuut in onze oceanen terecht komt!
Een race rond de wereld met One Minute Boats, gesponsord door multinationals, biedt de kans om meer PET flessen te recyclen. De reis zelf zal symbool staan voor de noodzaak om de plastic kraan te sluiten en om een circulaire en duurzame economie te promoten.

Help jij ons de boodschap te verspreiden?

De boodschap verspreiden over de noodzaak van het sluiten van de plastic kraan kunnen we natuurlijk niet alleen. Daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. Met elkaar kunnen we laten zien aan de wereld dat door middel van het slim herinrichten van de manier waarop we zaken doen, het goed mogelijk is om ‘de wereld rond te gaan in één minuut!’

Waarom kies je voor Beteor? Wij:

Waar heeft u behoefte aan?

Beteor is een gerenommeerd adviesbureau voor het onderwijs, de industrie en de zorg. We maken het verschil voor jouw organisatie en creëren toegevoegde waarde voor de samenleving.

In welke werkvelden zijn wij actief?

Neem contact met ons op

Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.