Basis opleiding interim-management

Ben je leidinggevende in het onderwijs met ruime ervaring en heb je de keuze gemaakt om te starten als interim-manager? Of wil je ontdekken of interimmen wat voor jou is?

Interim-manager zijn in een school of in een organisatie met meerdere scholen is een vak apart. Er ligt altijd een specifieke opdracht die je in een relatief korte tijd moet uitvoeren. Soms is dat vrij eenvoudig en soms is dat zeer complex.

Aspecten als crisisbeheersing, veranderdoelen, verbinding met mensen herstellen en ingrijpende besluiten nemen kunnen allemaal bij de opdracht komen kijken. Dat maakt interim-werk afwisselend en uitdagend. Tegelijkertijd betekent het dat je meer dan alleen ruime leidinggevende ervaring binnen het onderwijs nodig hebt om als interim-manager succesvol te zijn.

Inschrijven Basis opleiding interim-management

Een intensieve opleiding die voortbouwt op jouw ervaring

De Basis opleiding interim-management bouwt voort op jouw leidinggevende ervaring in het onderwijs. Je wordt zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak voorbereid op interim-opdrachten en krijgt middels een uitdagend en gevarieerd programma een grondige introductie in het vak van interim-management. Werkvormen en onderdelen die terugkomen zijn bijvoorbeeld:

 1. De LeiderschapSelector: online assessment voor leidinggevenden in het onderwijs.
 2. Individuele coaching.
 3. Workshops (Value Framing, lerende organisaties, crisiscommunicatie en goed bestuur).
 4. Het spel Frameworks for Change: een spel dat jou en de andere deelnemers prikkelt om op het snijvlak van je werk en persoonlijke opvattingen en effectiviteit diepgaand te reflecteren.
 5. Literatuurstudie- en bespreking.
 6. Groepsopdracht en individuele- opdrachten.
 7. Rollenspellen.
 8. Rond de tafel met ervaren interim-managers.
 9. En meer!

Gedurende de opleiding stel je een eigen interim-profiel op en vorm je een helder antwoord op de vraag: ‘Wat past bij mij en in welke situaties ben ik het meest effectief in een onderwijsorganisatie?’. Na afronding ben je klaargestoomd voor het vak van interim-management in het onderwijs.

 • Download het programma van de Basis opleiding interim-management

 • Lees in ons Privacybeleid over hoe wij met jouw gegevens omgaan.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deze interimmers gingen je al voor

Lees hieronder een aantal reacties van deelnemers die de Basis opleiding interim-management gevolgd hebben.

“De Basis opleiding interim-management is een praktijkgerichte opleiding die ervaren managers opleidt tot interimmers voor de toekomst!” – Hans van Dael (deelnemer 2018/2019)

“De leergang graaft diep; dat kost tijd en energie en je krijgt daar driedubbel voor uitbetaald. De leergang werkte dankzij het intensieve contact met onderwijscollega’s die vergelijkbare vragen hadden, door een doelgericht programma dat relevante casuïstiek behandelde, relatie legde tussen het werken als interimmer en (algemene) managementtheorie en mij in contact bracht met ervaren interimmers die bereid waren hun ervaringen, dilemma’s en tips te delen.” – Geert van Lonkhuyzen (deelnemer 2017/2018)

“Ik heb het traject als zeer waardevol ervaren en absoluut in het kader van de theoretische verdieping veel aan de trainingsdagen en de eigen verdieping middels het assessment, de opdrachten en de tweedaagse gehad. De groep was ook waardevol en nog altijd heb ik contacten met enkele leden van de groep. De Basis opleiding interim-management heeft ervoor gezorgd dat ik me professioneler en meer toegerust voel in mijn opdrachtvoering als interimmer. Ook al ben je een ervaren leidinggevende, deze opleiding levert je veel persoonlijke verdieping en extra bagage op.” – Minke Koornstra (deelnemer 2017/2018)

Krijg voorrang bij een interim-opdracht

Wij vinden het belangrijk dat leidinggevenden die (relatief) nieuw zijn in het vak van interim-manager de Basis opleiding interim-management doen, dan wel een vergelijkbare opleiding volgen. Zodat je ook in je eerste jaren als interimmer bij kan dragen aan kwalitatief sterk onderwijs. Na het succesvol afronden van de Basis opleiding interim-management, word je bij Beteor bij voorrang voorgedragen bij een vraag uit de markt.

Praktische informatie

Doel

Een grondige en persoonlijke introductie in het vak van de interim-leidinggevende, middels een uitdagend programma, met als opbrengst onder meer een onderbouwd interim-profiel.

Voor wie

– Leidinggevenden met ruime ervaring in het onderwijs die interim-manager willen worden of dat overwegen.
– Leidinggevenden die recentelijk (in de afgelopen twee jaar) als interimmer zijn gestart.
– Interimmers die aan hun eerste interim-opdracht(en) werken.

Doorlooptijd en studiebelasting

10 bijeenkomsten/dagen (80 uur), 11 programmaonderdelen en 88 uur voor verwerking en zelfstudie. Totale studiebelasting van 168 uur (6 ECTS).

Data

Basis opleiding interim-management, groep 2022

De data van de bijeenkomsten voor deze groep worden spoedig bekend gemaakt!

Begeleiding

De Basis opleiding interim-management wordt begeleid door o.a. Rick Steur, Martijn Visser, Jaap Engbers, Ernie Baelde en Tine van Wijk. Samen vertegenwoordigen zij een brede mix van ruime ervaring als leidinggevende, bestuurder of adviseur in de onderwijssector. Met uitgebreide ervaring in advies-, trainings- en coachwerk in het onderwijs vervullen zij regelmatig de rol van schaduwmanager of coach bij interim-opdrachten.

Investering

De investering voor het volgen van deze opleiding is € 5.750,- (exclusief btw, inclusief 2 basisboeken, inclusief verblijfkosten hotel Hoog Holten (excl. dranken in de bar). Deze opleidingskosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Wil jij deelnemen aan de Basis opleiding interim-management?

Schrijf je in via onderstaande knop!

Inschrijven Basis opleiding interim-management

Interesse? Bel Jaap Engbers
phone+31 (0) 40 24 64 900
Of laat je gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug:
Werving & selectie, executive search, interim-management, persoonlijke ontwikkeling, assessments, loopbaanontwikkeling, stress en burn-outcoaching, organisatieontwikkeling én innovatie in het onderwijs.

Waarom Beteor?

 • Een grondige en persoonlijke introductie in het vak van de interim-leidinggevende.
 • Een programma dat voortbouwt op jouw reeds opgedane leidinggevende ervaring in het onderwijs.
 • Na het succesvol afronden van de Basis opleiding interim-management krijg je voorrang bij een interim-voordracht.