Hoe wij progressief leidinggeven: continu leren en inspireren

Bij Beteor staat progressiegericht leidinggeven centraal in onze aanpak. We geloven in continu leren en elkaar inspireren om samen beter te worden voor onze klanten. Deze unieke benadering stelt ons in staat om niet alleen onze adviseurs te ondersteunen, maar ook onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Ontdek dit samen met ons!

Ons team bestaat uit een bijzondere club inspirerende mensen. Hier een beetje sturing aan mogen geven is leuk en soms best een uitdaging. Binnen Beteor proberen we de principes van progressiegericht leidinggeven toe te passen. Hoe kunnen we samen inspirerend bezig zijn en beter worden voor onze klanten? Daarom bezoek ik, Bart Visser, deze en komende maanden onze collega Werving & Selectie-adviseurs op hun werkplek, als zij in actie zijn. Dat kan in eerste instantie best een beetje voelen als op je vingers worden gekeken. Directeur Jaap maakte in de aanloop naar mijn bezoek bij collega Imke al het grapje dat “de inspectie langskomt…”.

Goed. Misschien is het handig om toch iets meer uit te leggen over de bedoeling hiervan. De insteek van dit idee? Niet om met een controlerend oog aanwezig te zijn, maar wel om als vlieg op de muur en met een helpende hand mee te kijken. Daarbij past een open nieuwsgierige blik, gepaste afstand en het goede gesprek na afloop. Waar dat kan en gepast is, reik ik tijdens de reflectie motiverende suggesties en tips en tops aan. Samen zoeken we naar ieders eigen werkautonomie binnen de ankerpunten die we (en onze opdrachtgevers) graag in de Werving & Selectie-praktijk van Beteor terug blijven zien. Natuurlijk met behoud van plezier in het werk als adviseur. Waar het kan, kijken we hoe de adviseur zich verder kan ontwikkelen en groeien. Het beste lukt die progressie namelijk als zij het zelf zien en willen.

Ondertussen heb ik bij een aantal adviseurs mogen aanschuiven. Zelf heb ik dit zeker als plezierig en inspirerend ervaren. Het leren komt namelijk van twee kanten! Voorafgaand aan het bezoek vraag ik aan de adviseur of er zaken zijn (in die specifieke procedure of in zijn/haar behoefte om te ontwikkelen) waar ik tijdens mijn aanwezigheid (extra) op dien te letten of waar de adviseur graag specifiek feedback op zou willen krijgen.

Wat is progressiegericht leidinggeven?

Allereerst misschien een korte blik op wat progressiegericht leidinggeven nu precies inhoudt. Het is een leiderschapsstijl die zich richt op het bevorderen van continue groei en ontwikkeling. Het draait om het ondersteunen en motiveren van medewerkers, zodat zij hun eigen doelen kunnen bereiken en zich voortdurend kunnen verbeteren. Bij Beteor passen we deze principes toe om een inspirerende en ondersteunende werkomgeving te creëren.

Onze ervaring leert dat progressiegericht leidinggeven leidt tot meer werkplezier en betere resultaten. Adviseurs voelen zich gewaardeerd en gesteund in hun professionele ontwikkeling, wat bijdraagt aan hun motivatie en prestaties. Dit blijkt ook uit de feedback die we ontvangen van onze adviseurs. Eens kijken wat de adviseurs er zelf van vonden?

“Bij Beteor staat progressiegericht leidinggeven centraal. Onlangs heb ik verschillende adviseurs bezocht om te observeren en te ondersteunen. Deze bezoeken zijn altijd inspirerend en leerzaam, zowel voor mij als voor de adviseurs. Voorafgaand aan het bezoek vraag ik aan de adviseur of er zaken zijn waar ik tijdens mijn aanwezigheid extra op dien te letten. Na afloop reflecteren we samen, waarbij ik motiverende suggesties en tips geef.”

Beteor Bart Visser
Beteor Erik Laban

“Gezien mijn ervaring met het werkbezoek van Bart, vind ik het een aanrader voor alle startende Beteorieten om bij je 2e of 3e opdracht een werkbezoek te beleggen. Bart heeft mooi geanalyseerd waar sterke kanten in mijn performance zaten en een aantal nuttige adviezen gegeven. Dit alles op een waarderende manier, meer feedforward dan feedback. Kortom, er blijft altijd wat bij te leren en nieuwe inzichten zijn altijd welkom.”

“Het was fijn om met elkaar mee te kijken en te reflecteren op mijn persoonlijke werkwijze. Na de gezamenlijke sessie gaf Bart positieve bevestiging en nieuwe inzichten. Het blijft fijn om te horen dat je het goed doet en geeft een breder repertoire om een volgende keer toe te passen.”

Beteor Imke van Heyster
Beteor Debby Ramakers

“Het bezoek van Bart heb ik als zeer fijn en waardevol ervaren. Hij gaf praktische tips en bevestigde dat de Beteor-basis op orde is. Dit was erg fijn te horen en heeft me geholpen om mijn werkwijze verder te verbeteren.”

Bij Beteor zien we dagelijks de voordelen van progressiegericht leidinggeven. Tijdens bovenstaande bezoeken vragen we onze adviseurs of er specifieke zaken zijn waar ze feedback op willen krijgen. Dit zorgt voor gerichte en waardevolle reflectie, waarbij we samen zoeken naar manieren om hun werkautonomie binnen de ankerpunten van Beteor te versterken.

Door continu te leren en elkaar te inspireren, streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke service te bieden en onze adviseurs te laten groeien en excelleren.

Bart Visser

Beteor en ik staan voor een degelijke aanpak op maat met kwaliteit. Zoekt u iemand met stevige en veelzijdige expertise en die echt naar u luistert en u begrijpt? Dan bent u bij mij aan het juiste adres!

Op zoek naar werving & selectie?

Het invullen van vacatures vraagt om voldoende tijd, de juiste expertise en een uitgebreid netwerk met interessante kandidaten. Beteor helpt je graag verder!

Deel dit bericht op