Het Frank Lambriks Symposium

Terugblik

Het eerste symposium was een succes! Bekijk de aftermovie, de visuele notulen, download het boekje van Frank Lambriks én schrijf je alvast in voor de interesselijst van de 2023 editie!

Editie 2022: Kansengelijkheid

Beteor houdt het gedachtegoed van onze geliefde oud-collega Frank Lambriks levend door een jaarlijks symposium over de bedoeling van het onderwijs.

Het eerste symposium in september 2022 staat in het teken van kansengelijkheid en vindt plaats op dé plek van Frank: het oude Thomascollege, het huidige Valuascollege in hartje Venlo. Het symposium zal jaarlijks plaatsvinden, op een wisselende plek.

Op 21 september 2022 bieden we een inspirerend programma. Je ontmoet inhoudelijke sprekers en ervaart een levendige paneldiscussie, wordt verwelkomd en wordt voortreffelijk verzorgd door de leerlingen van de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie.

Frank Lambriks Symposium 202 Beteor

Programma

Kom en laat je inspireren door het bijzondere programma. Ontmoet Johannes Visser, Monaïm Benrida, de jongerenraad van de Gelijke Kansen Alliantie, Hein van Asseldonk en Paul Ramakers, met aansluitend ruimte voor ontmoeting met collega’s uit het onderwijsveld en overige gasten. 

Je wordt verwelkomd en voortreffelijk verzorgd door de leerlingen van de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie. Moderator Joop Wolters leidt ons door de middag.

Sprekers Frank Lambriks Symposium 2022

Wat maak je mee?

 
  • Luister naar Johannes Visser, journalist bij De Correspondent, hij neemt je mee in zijn keynote over kansengelijkheid. 
 
  • Volg en doe mee aan de paneldiscussie over het vergroten van kansen, met o.a. Monaïm Benrida, Hein van Asseldonk, Johannes Visser, jongeren van de Gelijke Kansen Alliantie en leerlingen uit het VO. 
 
  • Laat je raken door Paul Ramakers over #ownthesituation, lef en doorzettingsvermogen. 
 
  • Ontmoet elkaar en geniet van goede gesprekken, spijs en drank. 
 

In memoriam

Tijdens het symposium staan we ook stil bij Frank Lambriks Omdat het de eerste keer is dat het symposium plaatsvindt, in het eerste jaar na zijn overlijden, willen we Frank graag memoreren.

Praktische informatie Frank Lambriks Symposium

Datum: 21 september 2022

Inloop: 14:30 uur

Start: 15:00 uur

Eind: 19:30 uur

Locatie: Valuascollege, Hogeweg 24, Venlo

Openbaar vervoer:

Het Valuascollege ligt in hartje Venlo op 15 loopminuten van station Venlo.

Met de auto:

Parkeergelegenheid is beperkt, in de directe omgeving van het schoolgebouw ligt een blauwe parkeerzone. Je kunt buiten die blauwe zone parkeren of kiezen voor (betaald) parkeren in Q-park Nolensplein of Q-park Blok van Gendt. De parkeergarages liggen op 2 en 4 minuten loopafstand van het Valuascollege.

Let op: inschrijven is gratis, we rekenen geen toegangsprijs, want we denken in kansen. Maar als je je inschrijft rekenen wij op je komst en wordt er voor je ingekocht en gekookt door de leerlingen van de afdeling HBR. We rekenen op je!

Het volgende Frank Lambriks Symposium is op woensdag 20 september
2023 in Amsterdam.