Rob de Haan

Sommigen ervaren een vacature voor een bestuurs- of directiefunctie als een probleem. Anderen zien het als een kans. Ik zie het meestal als een buitenkans. De vacature en de daaropvolgende stappen doen wat het startblok doet voor de atleet. Er heerst enige spanning maar na een goede start lonkt het nieuwe perspectief en raakt de organisatie in versnelling.
Voorwaarde is wel een perfect match van organisatie en kandidaat. Bepalend hiervoor vind ik de vaststelling van de fase waarin de organisatie zich bevindt en het leiderschap dat daarbij past. Slechte leiders heb ik niet vaak ontmoet, maar goede leiders kunnen wel heel slecht passen. Ik zie het zo: een suboptimale match is geen match. Daarvoor zijn de belangen te groot.
Ik ben van het onderwijs en ik kom uit het onderwijs. Ooit begon ik als leerkracht in groep 7 in de Haagse binnenstad. Mijn huisbezoeken aan alle 35 kinderen vergeet ik nooit. Directieverantwoordelijkheid kreeg ik op de Jeroenschool in Spoorwijk. Hierna werd ik bestuursconsulent in de jaren 90 en vervolgens bestuurder bij Lucasonderwijs.
Beteor Rob de Haan
“De vacature doet wat het startblok doet voor de atleet.”
Op interim-basis werk ik sinds 2005 als (algemeen) directeur en (rector) bestuurder, zowel in PO als VO en MBO. Mijn opdrachtgevers zijn onder andere pcbo Amersfoort, Unicoz, Dunamare, CVO Iris, BOOR en Lucasonderwijs.
Bij Beteor ben ik graag aanspreekbaar voor RvT’s, bestuurders en (algemeen) directeuren, die werk willen maken van een vacature en de kansen zien voor hun organisatie. Neemt u gerust contact op.

Expertises

Teamwork is iets van alledag. Toch is er behoefte aan een frisse blik of inspiratie van buiten. De ervaren en pragmatische begeleiders van Beteor helpen je spiegelen en jouw mensen inspireren. Zij begeleiden al meer dan 30 jaar (management)teams met:

Neem contact op

Waar heeft u behoefte aan? Wij staan klaar voor al uw vragen en opmerkingen.

Executive Search

Het besturen van grote, publieke organisaties vraagt om een sterk, dynamisch en divers team. Met executive search van Beteor vindt de juiste team-, bestuursleden of RvT.

Gerelateerde artikelen aan Rob