Rob de Haan

Associé

Sommigen ervaren een vacature voor een bestuurs- of directiefunctie als een probleem. Anderen zien het als een kans. Ik zie het meestal als een buitenkans. De vacature en de daaropvolgende stappen doen wat het startblok doet voor de atleet. Er heerst enige spanning maar na een goede start lonkt het nieuwe perspectief en raakt de organisatie in versnelling.

Voorwaarde is wel een perfect match van organisatie en kandidaat. Bepalend hiervoor vind ik de vaststelling van de fase waarin de organisatie zich bevindt en het leiderschap dat daarbij past. Slechte leiders heb ik niet vaak ontmoet, maar goede leiders kunnen wel heel slecht passen. Ik zie het zo: een suboptimale match is geen match. Daarvoor zijn de belangen te groot.

Ik ben van het onderwijs en ik kom uit het onderwijs. Ooit begon ik als leerkracht in groep 7 in de Haagse binnenstad. Mijn huisbezoeken aan alle 35 kinderen vergeet ik nooit. Directieverantwoordelijkheid kreeg ik op de Jeroenschool in Spoorwijk. Hierna werd ik bestuursconsulent in de jaren 90 en vervolgens bestuurder bij Lucasonderwijs.

Op interim-basis werk ik sinds 2005 als (algemeen) directeur en (rector) bestuurder, zowel in PO als VO en MBO. Mijn opdrachtgevers zijn  onder andere pcbo Amersfoort, Unicoz, Dunamare, CVO Iris, BOOR en Lucasonderwijs.

“De vacature doet wat het startblok doet voor de atleet.”

Bij Beteor ben ik graag aanspreekbaar voor RvT’s, bestuurders en (algemeen) directeuren,  die werk willen maken van een vacature en de kansen zien voor hun organisatie. Neemt u gerust contact op.

Neem contact met mij op

office@beteor.nl +31 (0) 40 24 64 900